Demi

Dickpicit, huorittelu, kouriminen – 10 kokemusta seksuaalisesta häirinnästä

Tällä videolla tubettaja Jasminsofi ja rap-artisti Adikia reagoivat Demin seuraajien kokemuksiin seksuaalisesta häirinnästä.
Julkaistu: 25.10.2019

Tällä videolla tubettaja Jasminsofi ja rap-artisti Adikia reagoivat Demin seuraajien kokemuksiin seksuaalisesta häirinnästä. He keskustelevat muun muassa peniskuvista, huorittelusta ja parisuhteessa tapahtuvasta ahdistelusta.

”Peniskuvien lähettäminen on oksettavaa”, Jasminsofi-Youtube-kanavaa ylläpitävä Jasmin Muurinen sanoo.

”Se on myös tosi ikävää, että vanhemmiten kuviin turtuu. Sen ei pitäisi olla normaali asia”, Adikia eli Kirsikka Ruohonen jatkaa.

HUOM! Videolla kerrotaan nuorten oikeita kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta, mikä saattaa järkyttää.

Seksuaalinen häirintä voi olla esimerkiksi paljastavien kuvien lähettelyä tai pyytämistä, seksuaalisia viestejä, ilkeiden huhujen levittämistä, huorittelua, ulkonäön kommentointia tai koskettelua ilman lupaa. Kukaan tuttu tai tuntematon ei saa kosketella sinua, jos et tahdo. Kaikenlainen häirintä on aina väärin ja tekijän vika.

Netti- tai sometuttaville ei kannata paljastaa yksityisiä asioita. Jos joku lähettää sinulle esimerkiksi somessa viestejä, jotka eivät tunnu kivalta, kerro epäilyttävästä tyypistä vanhemmalle ja poliisille. Blokkaa tyyppi, ilmianna kommentti tai ilmoita ylläpitäjälle. Älä avaa jatkossa häirikön viestejä. Ota törkeästä viestistä ruutukaappaus, jossa näkyy viestin ajankohta. Voit näyttää kuvan tarvittaessa esimerkiksi opettajalle, vanhemmalle tai poliisille. Jos et halua avata viestiä, pyydä aikuista ottamaan ruutukaappaus.

Jos kohtaat seksuaalista häirintää tai ahdistelua, älä jää yksin. Kerro häirinnästä aikuiselle, kuten opettajalle, terveydenhoitajalle tai vanhemmalle. Poliisille on aina hyvä kertoa häirinnästä. Kyseessä voi hyvin olla rikos, tai sitten vihje voi auttaa jonkin muun rikoksen jäljille tai ehkäisemään rikoksia. Vihjeen voi jättää netissä. Täältä löydät linkkejä paikkoihin, joissa autetaan, jos olet kokenut seksuaalista häirintää.

Haluatko nähdä lisää kiinnostavia videoita? Tilaa Demin kanava!

Jos tykkäsit tästä videosta, muista tilata Demin YouTube-kanava täällä. Kanavalta löydät lempijulkkistesi ja -tubettajiesi haastatteluita sekä suoraa puhetta muun muassa menkoista, kiusaamisesta, mielenterveydestä, rakkaudesta ja itsetunnosta – hauskoja haasteita unohtamatta. Voit myös tutustua Demin rakastettuihin Emojibattle, Q&A, Reagoidaan, Eka kerta ja Tositarina -videoihin sekä supersuosittuihin Inside ja Pientä säätöä -draamasarjoihin.