Seurustelu

Jokainen parisuhde on erilainen – niin kuin jokainen ihminenkin. Jos seurustelu on sinulle uutta, sinulla on varmasti paljon kysymyksiä! Vaikkei deittailu olisi tällä hetkellä ajankohtaista, voi olla hauskaa unelmoida, millainen esimerkiksi tulevaisuutesi tyttöystävä tai poikaystävä voisi olla.
Kannattaako aloittaa seurustelu vai ei? Seurusteluhaaveet mietityttävät monia, mutta onnellinen voi tietysti olla sekä sinkkuna että suhteessa. Jos löydät sopivan tyypin ja tunnet olevasi valmis suhteeseen, anna mennä! Hyvä seurustelukumppani on kuin ihana ystävä, mutta tunteet ovat erilaiset. Ehkä välillänne on kemiaa ja hän saa perhoset lentämään vatsassasi. Omaan kultaan pitää pystyä luottamaan ja hänen seurassaan pitää pystyä olemaan oma itsensä. Monille seurustelussa tärkeää on läheisyys, oli se sitten pussailua tai seksiä. Muista kuitenkin aina kuunnella itseäsi ja edetä omassa tahdissasi – kukaan ei saa painostaa toista parisuhteeseen, ja eikä seksi kuulu jokaiseen seurustelusuhteeseen.
Parisuhteessa tunteiden pitää olla molemminpuoliset. Niin kauan kuin tällaista ihmistä ei löydy, voit keskittyä muuhun. Se, että et halua olla yksin, ei riitä syyksi seurustella. On harhaluulo, että kaikki muut seurustelevat. Monet seurustelevat ensimmäisen kerran vasta aikuisena. Voi myös olla, ettet tiedä, haluatko tyttöystävän, poikaystävän vai voiko seurustelukumppanisi olla mitä tahansa sukupuolta. Se on ihan normaalia.
Jos kuitenkin haluat löytää oman kullan, se on varmasti mahdollista. Kun suhtaudut ennakkoluulottomasti uusiin tuttavuuksiin, saatat pian löytää kiinnostavan tyypin kiikareistasi. Hyvää kannattaa odottaa, ja yksinäisyyden tunteisiin on saatavilla apua.
Jos seurustelee ensimmäistä kertaa, on luonnollista, että seurustelua pitää opetella. Useimpiin tilanteisiin paras neuvo on jutella asioista avoimesti. Parhaimmillaan toisen tuki saa jaksamaan vaikeissa tilanteissa. Seurustelussa oppii paljon sekä toisesta että itsestään. Kun tutustuu uuteen ihmiseen syvällisesti, voi oppia arvostamaan ylipäätään ihmisten erilaisuutta. Jos seurustelet, muista järjestää aikaa myös omille harrastuksille ja ystäville. On tärkeää kiinni asioista, jotka tekevät sinusta sen mahtavan tyypin, joka olet – ja johon toinen ihastui.
Deittailu ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, eikä sen tarvitsekaan olla. Jokaisessa parisuhteessa on omat ongelmansa, ja sinulla on lupa olla joskus huonolla tuulella. Voit vaikka sanoa kullalle suoraan, että tänään sinua ärsyttää kaikki ja että tarvitset omaa aikaa. Siinä tapauksessa, että ehdit jo tiuskaista kullalle jotain hölmöä, pyydä anteeksi. Jos puolestaan kultasi käyttäytyy ajattelemattomasti, on myös hyvä osata antaa anteeksi.
Kaikkea pahaa ei tarvitse kuitenkaan sietää: piittaamattomuus tai luottamuksen pettäminen on anteeksiantamatonta.
Seurustelusuhteessa oppii kuuntelemaan toista ja tekemään kompromisseja. Kullan kanssa kannattaakin sopia suhteen pelisäännöistä. Kuinka usein nähdään? Mitä tarkoittaa pettäminen? Hankalia tilanteita on helpompi tulevaisuudessa kohdata, jos niistä on puhunut etukäteen.
Myös vertaistuesta on aina apua! Juttele suhdepulmista tai seurusteluhaaveista ystäville, perheelle tai vaikka täällä Demi.fissä! Jos haluat avautua deittailusta, olet oikealla keskustelualueella!

Seurustelu