Seksi

Seksi on ihana osa elämää sitten, kun tunnet itsesi valmiiksi siihen ja sinulla on luotettava kumppani. On täysin yksilöllistä, milloin ihminen on valmis aloittamaan seksin harrastamisen. Jotkut tarvitsevat enemmän aikaa kuin muut.
Seksissä kaikki on sallittua, jos se tuntuu molemmista hyvältä. Seksi ei tarkoita pelkkää yhdyntää: se on myös esimerkiksi suulla ja käsin hyväilyä. Ihmiset eivät ole koneita eivätkä keskenään samanlaisia. Kiihottumiseen ja nautintoon tarvitaan juuri sinulle oikeanlaista kosketusta, tarpeeksi pitkä aika ja sopiva tilanne.
Itsetyydytys on täysin normaalia. Sooloseksi on loistava tapa rentoutua sekä tutustua omaan kehoon ja siihen, mistä nauttii.
Jos et kehtaa hoitaa ehkäisyä kuntoon, et ole vielä valmis harrastamaan seksiä. On myös tärkeää, että sinä ja kumppanisi pystytte puhumaan ehkäisystä. Seksistä nauttiikin enemmän, kun ei joudu pelkäämään raskautta tai tauteja. Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka suojaa sekä raskaudelta että seksitaudeilta.
Seksiä harrastaakseen ei tarvitse olla parisuhteessa, mutta on tärkeää, että pystyt luottamaan kumppaniisi ja että hän arvostaa sinua. Vaikka seksi on fyysinen tapahtuma, se tapahtuu pitkälti korvien välissä. Siksi seksi on yleensä sitä ihanampaa, mitä läheisemmät välit sinulla on kumppanisi kanssa.
Kokemattomuudessa ei ole mitään noloa – niin kuin ei siinäkään, että on jo seksikokemuksia. Jokaisen kumppanin kanssa kokee uudestaan ekan kerran, eikä omaa jännitystä tarvitse peitellä. Pieni sähläys kuuluu seksiin, ja yleensä seksi alkaa sujua, kun oppii tuntemaan itsensä ja toisen.
Eka kerta yhdynnässä voi sattua vähän tai sitten ei ollenkaan. Emätintä suojaava immenkalvo antaa silloin periksi sen verran, että penis mahtuu sisään. Usein kipu johtuu kuitenkin enemmän lihasjännityksestä kuin immenkalvon repeämisestä. Jos yhdyntä pelottaa tai sattuu vielä ensimmäisen kerran jälkeenkin, kannattaa lykätä yhdyntäseksiä ja keskittyä muuhun hyväilyyn. Seksin ei kuulu olla kivuliasta.
Halailu ja suutelu sekä riittävän pitkä hyväily esimerkiksi käsillä tai suulla valmistavat vartaloa yhdyntään. Silloin emätin kostuu ja laajentuu, mikä saa yhdynnän sujumaan. Toisaalta käsillä koskettelu ja suuseksi ovat myös tärkeä osa seksiä ja joillekuille se tärkein juttu, eivät vain yhdyntään johtavaa esileikkiä.
Kokeilemalla löydät ne asiat, joista sinä nautit eniten. Orgasmi on mielihyvän huippu, joka tapahtuu aivoissa, mutta tuntuu myös kehossa. Se on yksilöllinen kokemus, jota on vaikea kuvailla.
Toisinaan orgasmin saaminen vaatii hieman treeniä. Monen naisen on vaikeaa saada orgasmia yhdynnässä. Se saattaa käydä helpommin, jos kumppani koskettelee esimerkiksi klitorista samaan aikaan. Orgasmin voi saada myös itsetyydytyksen aikana, suuseksissä tai kumppanin hyväillessä sukuelimiä.
Harrasta seksiä, koska sinua haluttaa – älä koska muut tekevät niin tai joku suostuttelee sinua. Älä ikinä anna kenenkään painostaa itseäsi seksiin tai minkäänlaiseen kosketukseen. Koskaan ei ole liian myöhäistä sanoa ei, jos tilanne ei tunnu sinusta hyvältä. Sinulla on oikeus määritellä omat rajasi ja päättää, mitä haluat tehdä.

Seksi