Raskaus

Valitettavasti Demi.fi on surkea raskaustesti, eikä oireiden perusteella voi alkuvaiheessa tietää, onko raskaana vai ei.

Jos olet ollut äskettäin suojaamattomassa yhdynnässä tai kondomi on rikkoutunut tai liukunut pois seksin aikana, käytä jälkiehkäisyä. Jälkiehkäisypillerin voi ottaa, jos yhdynnästä on kulunut vähemmän kuin 72 tuntia. Pillerin saa nykyään apteekista ilman reseptiä, oli minkä ikäinen tahansa.

Jälkiehkäisypilleri on hätäratkaisu, eikä sitä pidä käyttää ehkäisymenetelmänä. Jos mietit, mikä ehkäisy sopisi sinulle, lue toimivista ehkäisymenetelmistä.

Jos kuukautisesi ovat myöhässä tai epäilet raskautta, tee raskaustesti. Testejä saa ruokakaupoista ja apteekeista ilman reseptiä. Testi kannattaa tehdä aamuvirtsasta, ja sen voi tehdä kotona.

Raskaustesti on yleensä luotettava siinä vaiheessa, kun seuraavat kuukautiset ovat myöhässä tai kun suojaamattomasta yhdynnästä on kulunut kolme viikkoa. Tätä aiemmin kotitestiä ei kannata tehdä.

Jos raskaustesti on positiivinen, varaa aika terveyskeskukseen, jotta voit varmistua asiasta. Jos käy ilmi, että olet raskaana, pohdi tilannetta luotettavan aikuisen kanssa.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa raskaus todetaan, sitä kauemmin ratkaisuaan ehtii miettiä. Tee siis raskaustesti rohkeasti, vaikka tulos pelottaisi. Jos haluat, pyydä aikuinen tai ystävä tueksi, kun teet testin.

Raskaaksi voi tulla vain emätinyhdynnässä, ei siis esimerkiksi suuseksistä tai käsillä hyväilystä. Varmoja päiviä ei ole olemassakaan, eikä yhdynnän keskeyttäminen toimi ehkäisynä. Kun huolehdit ehkäisystä ja tiedät, miten toimia vahinkotilanteessa, voit nauttia seksistä rauhassa.

Raskaus