Piilolinssit

Etsitkö kätevää vaihtoehtoa silmälaseille vaikka treeneissä? Mietityttääkö, voitko käyttää piilareita?

Piilolinssit ovat hyvä vaihtoehto, jos silmälasit tuntuvat häiritsevän menoa esimerkiksi urheillessa tai kaipaat vaihtelua lasien rinnalle.

Jos harkitset piilareita, tarkistuta näkösi ja silmäsi. Optikko tai silmälääkäri tutkii, voitko käyttää piilolinssejä ja millaiset linssit sinulle sopisivat.

Linssejä on kertakäyttöisiä ja kuukausilinssejä. Muista vaihtaa piilolinssit uusiin niiden käyttöajan mukaan, jotta silmäsi pysyvät terveinä.

Aluksi piilolinssien laitto ja pois ottaminen voi tuntua hankalalta, mutta optikko auttaa sinua siinä. Noudata aina silmälääkärin tai optikon ohjeita, niin et vahingoita silmiäsi.

Piilolinssien käytölle ei ole ikärajaa. Jos et ole vielä täysi-ikäinen, keskustele vanhempiesi ja optikkosi tai silmälääkärisi kanssa, sopivatko piilolinssit sinulle. Tärkeintä on, että osaat käyttää linssejä ohjeiden mukaan. Tarkastuksissa pitää käydä säännöllisesti myös sen jälkeen, kun on alkanut käyttää piilareita.

Sinun silmäsi ovat ainutlaatuiset, ja piilolinssien sopivuuskin on yksilöllistä. Tarvitset silmälääkärin tai optikon tutkimuksen, vaikka haluaisit vain värilliset piilolinssit, joissa ei ole vahvuuksia.

Piilolinssit