Ihastuminen

Ihastuminen tekee hyvää, vaikkei saisikaan vastakaikua. Ihastumisen tunne antaa energiaa ja inspiraatiota. Tunne saa sinut hehkumaan, ja vaikka ihastuksesi kohde olisi saavuttamaton, voi säteilysi herättää jonkun toisen kiinnostuksen.

Ihastuminen sekoittaa joskus pään. Keskittyminen tuntuu hankalalta ja kun hän kävelee ohi koulun käytävällä, sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Mielessä pyörii kysymyksiä: Mistä tiedän, olenko ihastunut? Onko hän kiinnostunut minusta ?

Seuraava askel on aloitteen tekeminen. Sinä olet oman rakkauselämäsi pomo. Älä siis pelkää pakkeja, vaan kokeile rohkeasti flirttailemista – ensin vaikka hymyilemällä söpölle kahvilan myyjälle tai vastaantulijalle. Flirttailun ei tarvitse johtaa mihinkään, mutta se piristää päivää. Jos haluat edetä, lisää ihastus vaikka Snapchatissa. Jos aloite johtaa joskus pakkeihin, ei se mitään. Ainakin uskalsit yrittää!

Ihmissuhteita on hauska ruotia välillä kavereiden kanssa. Älä kuitenkaan tuhlaa liikaa aikaa ihastuksesi tunteiden ylitulkitsemiseen ja stalkkaamiseen. Kysy suoraan ihastukselta itseltään. Jos tuntuu, että hän ei ehkä ole kiinnostunut, voit myös tehdä testin: lopeta viestittely ja katso, ottaako hän yhteyttä sinuun. Jos juttu lopahtaa, hän ei yksinkertaisesti ollut oikea tyyppi sinulle.

Yksipuolinen ihastus on yleinen ilmiö, johon jokainen törmää joskus. Jos et itse ole kiinnostunut, kannattaa se kertoa sinuun ihastuneelle tyypille reilusti. ”Et ole minun tyyppiäni” on toimiva ja ystävällinen selitys. Torjutuksi tuleminen tuntuu aina ikävältä, joten pyri antamaan pakit lempeästi.

On myös ihan ok ihastua kaveriin. Joskus ihastuu kahteen tyyppiin samaan aikaan. Jos haluat tapailla montaa ihmistä yhtä aikaa, on reilua kertoa toiselle, missä mennään. Jos taas toivot ihastuksen johtavan seurusteluun, on usein paras keskittyä yhteen tyyppiin ja jutella suhteen määrittelystä mahdollisen poikaystävän tai tyttöystävän kanssa.

Jos ihastusta ei näy näköpiirissä, sekin on ihanaa! Sinkkunakin on hauskaa, ja voit keskittyä vaikka harrastuksiisi, itsesi hemmotteluun ja kavereiden kanssa hengailuun. Jos kuitenkin haluat löytää ihastuksen, ole oma itsesi tai tee sinua kiinnostavia asioita. Ehkä unelmiesi kulta löytyy uudesta harrastuksesta, tai joskus riittää, että otat kuulokkeet pois korvilta ja katselet ympärillesi.

Ihastuminen