Harrastukset

Jokaiselle löytyy sopiva harrastus – ja oma tapa harrastaa. Harrastus voi vahvistaa itsetuntoa, antaa uusia ystäviä ja tietty pelastaa tylsät hetket.
Kun etsit uutta harrastusta, pohdi, millaisia asioita haluaisit tehdä enemmän, ja kokeile rohkeasti.
Monia harrastuksia voi kokeilla itsenäisesti. Alkuun pääsee esimerkiksi katsomalla videoita. YouTube on pullollaan tutorial-videoita vaikkapa piirtämisestä, joogasta, leipomisesta tai pelaamisesta.
Haluatko harrastuksen, jossa käydä säännöllisesti? Voitko sitoutua ja noudattaa tarkkaa aikataulua? Siinä tapauksessa sinulle sopiva harrastus saattaa löytyä seurasta, järjestöstä tai opistoista. Monet kurssit ja ryhmät alkavat syksyisin tai vuodenvaihteessa, ja ilmoittautumiset ovat usein 1–2 kuukautta etukäteen.
Jos haluat hikoilla porukassa ja testata rajojasi, sinulle voisi sopia esimerkiksi salibandy, baletti, karate tai cheerleading. Urheilla ei tarvitse pelkästään terveyssyistä – tärkeämpää on pitää hauskaa liikkuessa.
Jos olet kiinnostunut tekemään jotain luovaa ja ilmaisemaan itseäsi, miten olisi teatteri, kitaran soittaminen, valokuvaus tai vaikka runojen kirjoittaminen? Mahdollisuudet ovat loputtomat.
Ja kuka sanoo, että pitäisi omistautua vain yhdelle harrastukselle? Voit tehdä mitä vain ja vaihdella harrastuksia, kun mieli tekee.
Harrastamisesta ei tarvitse ottaa paineita. Tekemisen ei tarvitse olla maksullista, jokaviikkoista tai siinä ei tarvitse jatkuvasti kehittyä, jotta se lasketaan harrastukseksi. Jos rakastat somettamista, se on harrastus! Jos taas nautit kerran vuodessa maalaustuokioista tai lautailusta, nekin käyvät loistavasti.
Harrastuksen aloittaminen on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin. Suhde kiinnostavaan harrastuskaveriin saattaa myös syventyä ystävyydeksi tai ihastukseksi.

Harrastukset