Mainos

Miten Demi.fi uudistuu? Lisätietoa demittäjille

Miten Demi.fi uudistuu? Lisätietoa demittäjille

Demi.fin käyttäjätestaukseen osallistui noin 50 aktiivista demittäjää. Lue, miten uudistus etenee kesän aikana.

1. Miksi Demi uudistuu?

Olemme saaneet viime vuosina paljon palautetta siitä, että mobiilidemitys helpottuisi. Uudistus vastaa tähän toiveeseen.

Keskustelupalsta täytyy luoda kokonaan uudelle pohjalle, jotta voimme jatkossakin varmistaa käyttäjien tietoturvan, sivuston toimivuuden ja kätevän mobiilikäytön. Vanhan sivuston teknologia ei valitettavasti mahdollista kaikkia uusia ominaisuuksia.

Uudistuneen Demi.fin toteutus on myös yhtenäinen A-lehtien muiden verkkopalveluiden käyttämän alustan kanssa.

 

2. Mitä uudistus tarkoittaa käyttäjälle?

Uudistuneessa Demi.fissä esimerkiksi ilmoitukset, ilmiantotyökalut ja viestien muokkaaminen sekä linkkien käyttö helpottuvat ja paranevat. Nimimerkin luominen onnistuu jatkossa myös sähköpostilla puhelinnumeron lisäksi.

Suurin muutos on, että puhelimella demittäminen tehdään helpommaksi, sillä nykyään 70–80 % käyttää Demi.fitä mobiililaitteella (lähde: Google Analytics).

Koska uudistus on iso projekti, on ollut pakko tehdä vaikeitakin valintoja. Uudistuksen myötä ainakin Demilät, blogit ja albumit poistuvat. Osa päätöksistä ja kehitystyöstä on vielä käynnissä, ja osa tapahtuu uudistuneen sivuston julkaisun jälkeen.

Tältä mobiilisivu tulee näyttämään puhelimessasi:

3. Mitä käyttäjän pitää tehdä?

Pääset kirjautumaan uudelle sivustolle nykyisellä käyttäjätunnuksellasi, mutta oma profiilisi muuttuu hieman. Siirrämme uudistuneelle sivulle esimerkiksi nimimerkkisi, tärkeimmät statistiikkasi, profiilikuvasi ja tykätyimmät kommenttisi.

Profiilisi teksteistä ainoastaan minä-otsikon alle kirjoitetut tiedot säilyvät. Jos haluat, että profiilissasi näkyy jatkossakin musamakusi, horoskooppisi tai esimerkiksi erityistaitosi, käy kirjoittamassa ne minä-kohtaan heinäkuun aikana.

Jos haluat säilyttää itselläsi blogin, Demilän, albumin tai vieraskirjan sisältöjä, käy tallentamassa tiedot, kuvat ja kirjoitukset omalle koneellesi heinäkuun aikana.

4. Miten uudistus etenee?

Käyttäjien mielipiteet ovat olleet mukana uudistuksen suunnittelussa alusta asti! Jo viime kesänä teimme laajan kävijäkyselyn, johon vastasi yli 3000 demittäjää.

Tämä käyttäjätutkimus ja siihen vastanneiden demittäjien määrä ovat herättäneet ihmetystä. Kyselyyn haettiin osallistujia kesällä 2017 pop up -ikkunan avulla. Jos käyttäjä on estänyt selainta lähettämästä pop up -viestejä, on tutkimus valitettavasti voinut jäädä huomaamatta.

Demi.fissä käy viikoittain keskimäärin 250 000 käyttäjää (lähde: Google Analytics). 3 000 käyttäjätutkimukseen vastanneista demittäjistä 60 % oli rekisteröityneitä käyttäjiä. 75 % vastaajista kertoi käyttävänsä Demi.fitä vähintään kerran viikossa, suurin osa vielä useammin. Kirjautuneita käyttäjiä Demi.fissä laskeva laskuri ei valitettavasti ole aina täysin luotettava ja saattaa siksi vääristää käsitystä aktiivisten demittäjien määrästä.

Kyselyssä ilmenneitä asioita on syvennetty haastatteluilla pitkin talvea ja kevättä. Kesäkuussa noin 50 demittäjää sai testata betasivustoa ja antaa palautetta. Kiitos aktiivisille testaajille hyvistä huomioista!

Nyt kesän aikana sivustolla ilmenneitä bugeja korjataan ja sivuston kehittämistä jatketaan. Uuden sivuston tarkka julkaisuaika ilmoitetaan lähemmin – uudistus tapahtuu aikaisintaan elokuussa.

Toiveita ja palautteita saa ehdottomasti antaa lisääkin esimerkiksi tässä keskustelussa Demitys-keskustelualueella.

19.06.2018

Lisää juttuja

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.