Mainos

Kuusi vuoden 2017 kiinnostavinta albumia

Kuusi levyä, joita kuuntelet vuonna 2017

Luvassa on odotettu sooloalbumi, muutama huikea paluu sekä musiikkia, joka soi takuulla ensi vuonna jokaisissa bileissä.
Niall Horan

Odotetuin soololevy: Niall Horan

Niall käyttää One Directionin tauon hyödyksi ja työstää sooloalbumiaan, mutta tyyli on aivan uusi. Niall on kertonut, että hän kasvoi kuunnellen klassista rokkia, kuten the Eaglesia ja Fleetwood Macia, ja genre on vaikuttanut hänenkin tuotantoonsa.

"Kun otan kitaran käteeni, tapailen aina tuollaisia folk-henkisiä sointuja", hän sanoo. Niall kuitenkin lupaa, että tulevalla levyllä on myös raskaampia saundeja. 

Levyn julkaisuajankohdaksi on veikattu kesää, mutta sitä ei ole vahvistettu. Niall kertoi marraskuussa, että levyn äänitys on puoliksi valmis.

"Se kestää, sillä kaikki tehdään tyhjästä. Levyllä kuultava musiikki on äänitetty livenä", hän sanoo Eonline-sivustolla. 

 

Kaivattu paluu: Haloo Helsinki

Haloo Helsinki villitsi fanit joulukuun alussa ilmoittamalla, että bändin yli vuoden kestänyt tauko on päättynyt. Samalla ilmestyi uusi kappale Rakas, joka on kitaristi Leo Hakasen mukaan erityinen.

"Rakas on yksi koskettavimmista ja kauneimmista ikinä levyttämistämme kappaleista. Se on melodinen ja harmoninen biisi, mutta samalla ajan hengen mukainen ja moderni meidän tyylinen balladi", hän sanoo Radio Novan haastattelussa.

Lisää uutta musiikkia saadaan kuulla bändin paluukeikoilla Tallinnassa maaliskuussa. Uusi levy on työn alla, mutta sen julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

 

Vuoden bilelevy: The Chainsmokers

Closer- ja Don't Let Me Down -hiteistä tuttu duo julkaisi marraskuussa toisen ep:nsä Collagen, mutta varsinaista albumia saadaan vielä odotella. Suomessakin vieraillut kaksikko kuitenkin vihjaa, että se voisi olla luvassa vuonna 2017 - jos fanit niin haluavat. Bändille on tärkeintä, että kukin kappale kuvastaa heitä.

"Kirjoitamme ystävyydestä ja romanttisista suhteista. Meillä on oma tyylimme, ja haluamme tehdä 10-12 sellaista kappaletta", sanoo laulaja Drew Taggert

 

Räpin ihmelapsi: Arttu Lindeman

Kolme sinkkua julkaissut räppäri-tubettaja ei ole hiiskunut levyntekosuunnitelmistaan, mutta pidämme sormet ja varpaat ristissä, että vuonna 2017 saadaan kuulla albumin verran Artun riimittelyä.

"Haluan viiden vuoden päästä olla enemmän musiikkialalla. En tarkoita sitä, että lopettaisin tubettamisen, mutta näen itseni räppärinä, joka hallitsee isoa tubekanavaa –  en vain tubettajana, joka vähän räppää", Arttu sanoo MTV.fi:n haastattelussa. 

Ainakin alku on lupaava: esimerkiksi debyyttihitti Läikkyy rikkoi kuunteluennätyksiä Spotifyssa ja ylitti neljässä viikossa platinarajan. Aika hyvin mieheltä, joka teki ensimmäisen räppibiisinsä vasta kaksi vuotta sitten.

 

Naisenergiaa: Katy Perry

Tätä on odotettu! Katy Perry on palannut studioon valmistelemaan neljättä albumiaan. Edellisen Prism-menestyslevyn julkaisusta on kulunut kolme vuotta, mutta nyt laulaja on tarjonnut kurkistuksen uuteen musiikkin Snapchatissa (@katyperry) ja Instagramin Storiesissa. 

Uuden levyn ilmestymispäivää ei ole kerrottu, mutta Katy twiittasi jo lokakuussa, että hänellä on suuria suunnitelmia tulevalle vuodelle. 

 

Rockin seuraava jätti: You Me At Six

Brittiläisen rockbändin edellinen levy Cavalier Youth oli valtaisa menestys, ja uutta musiikkia on odotettu siitä asti innolla. Odotus päättyy pian, sillä viides albumi Night People ilmestyy jo tammikuussa. Kriitikot ovat arvioineet, että tulevasta levystä tulee edeltäjäänsäkin parempi ja että bändi on löytänyt yhä kypsemmän saundin. You Me At Six on samaa mieltä.

"Tuntuu, että tällä albumilla on oikeasti jotain sanottavaa. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme halunneet kirjoittaa musiikkia, joka kuulostaa ajattomalta", sanoo bändin kitaristi Max Helyer Mancunion.com-sivustolla.

Lähteet: Entertainment Weekly, Sony Music, Rolling Stone

 

Lue myös

Lisää juttuja

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.