Mainos

Girlz in Tech innostaa tyttöjä teknolgian pariin

Haluatko kiinnostavan työpaikan? Lähde teknologia-alalle

Demin ja Microsoftin Girlz In Tech -päivässä opittiin viisi erinomaista syytä siihen, miksi tyttöjen kannattaisi harkita teknologia-alan opiskelua.
Elisa Malik

Demin tubettaja Elisa Malik oli Girlz in Tech -päivässä puhumassa tubettamisesta.

 

1. Suomessa teknologia-alalla työskentelevistä henkilöistä vain 21 prosenttia on naisia. Teknologia-alan työntekijöillä tarkoitetaan esimerkiksi projektipäälliköitä, ohjelmoijia tai elektroniikkasuunnittelijoita. Tämä johtaa siihen, että miehet suunnittelevat ison osan teknologiapalveluista. 

2. Jopa 70–80 prosenttia kodin kulutuspäätöksistä on naisten tekemiä. Olisi siis järkevämpää, että myös naiset olisivat mukana suunnittelemassa tuotteita.

3.  On ennustettu, että vuoteen 2020 mennessä ICT-alalla on 825 000 avointa työpaikkaa Euroopassa. Sen sijaan monilta tällä hetkellä naisvaltaisilta aloilta katoaa työpaikkoja robotiikan ja automaation myötä.

4. Tytöt ja naiset ovat ihan yhtä hyviä tietotekniikan osaajia kuin pojat ja miehet, kunhan he kiinnostuvat aiheesta. Iso syy siihen, että teknologia-alalla on niin paljon miehiä, on se, että alaa on pidetty miehisenä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että niin kuuluisi olla myös tulevaisuudessa.

5. Itse asiassa tällä hetkellä tyttönä tai naisena olemisesta voi olla jopa hyötyä teknologia-alalla: harvat naiset jäävät myös mieleen!

Mitä seuraavaksi?

Jos sinua kiinnostaa teknologia-ala, ota ensimmäinen askel ja liity Girls in Tech -Facebook-ryhmään! Ryhmä järjestää tapaamisia, jakaa kiinnostavia linkkejä ja sen kautta voi tutustua muihin teknologia-alasta kiinnostuneisiin tyttöihin ja naisiin. 

 

Katso Elisa Malikin video päivästä:

 

Katso Eerika Haikosen video päivästä:

 

Lue myös:

 

Lisää juttuja

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.