Mainos

Eroon mustapäistä

Haluatko eroon mustapäistä? Lue nämä niksit

Mitä mustapäät ovat ja miten ne saa pois? Kokosimme vinkit, joiden avulla saat tasaisen ihon.
Dalmatialainen

Mikä mustapää on?

Useimmat näpyt syntyvät, kun talirauhanen ihossa tukkeutuu. Jos tukkeutuneen rauhasen suulla oleva tali mustuu, sitä sanotaan mustapääksi eli ihomadoksi

Saako mustapäätä puristaa?

Mustapäitä ei pidä puristella itse, koska käsistä voi tulla bakteereja ja ihoon jää puristelusta helposti arpia. Turvallisinta on varata aika kosmetologille.

Jos mustapää on aivan pakko poistaa kotona, kannattaa se puristaa saunan jälkeen, jolloin iho on mahdollisimman pehmeä ja puhdas. Laita puhtaisiin käsiin kertakäyttöhanskat ja sormien ympärille kasvopaperi. Kun mustapää on puristettu, desinfioi iho puristuskohdasta alkoholipitoisella kasvovedellä ja levitä supistava tai rauhoittava naamio käsitellylle alueelle.

Miten saan mustapäät pois kotikonstein?

Voit ehkäistä mustapäiden muodostumista huolellisella puhdistuksella. Pese iho aamuin illoin salisyylihappoa sisältävällä pesuaineella, sillä salisyylihappo ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista ja tulehtumista. Levitä iltaisin kasvoille glykolihappoa sisältävää voidetta. Se kuorii ja pehmentää mustapäitä.

Kaupoista saa myös ihonpuhdistuslaastareita, jotka vievät mustapäät mukanaan ja avaavat tukkeutuneet ihohuokoset. Muista myös kuoria kasvot säännöllisesti mustapäille ja näppyläiselle iholle tarkoitetulla kuorinnalla.

Lue lisää vinkkejä, joilla pääset eroon finneistä.

 

Vloggaaja mamichula8153 kertoo viisi tapaa ehkäistä mustapäistä ja päästä mustapäistä eroon kotikonstein.

 

Asiantuntija: Mary Cohr -kosmetologi Ulla Honkio

Etkö saanut vastausta kysymykseesi? Lue kaikki aknesta Demi.fin huikeasta tietopaketista!

20.11.2015
Kirjoittaja: 
Siina Leppä, Emma Suominen
Kuva: 
All Over Press

Lisää juttuja

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.