Mainos

Brädin hyvät eväät

Mainos

Brädin hyvät eväät

Brädi tajusi, että räppäri ei pärjää roskaruualla. Lue, millaiset herkkureseptit hän kehitti Demin lukijoille VAASAN Ruispalojen kanssa.

Brädi: ”On hassua huomata, miten monet pitävät räppäreiden elämää pelkkänä juhlana. Itsekin ajattelin aikaisemmin niin. Elin lähinnä pitsalla ja hampurilaisilla, valvoin yöt enkä piitannut terveydestäni. Siihen tuli kuitenkin stoppi, kun tajusin, ettei biisien teosta ja pitkistä keikkaputkista tule väsyneenä mitään.

Aloin kiinnittää huomiota siihen, mitä laitan suuhuni. Olen aina liikkunut paljon, mutta syönyt mitä sattuu. Nykyisin teen enemmän ruokaa kotona. Olen kaikkiruokainen enkä ymmärrä, miksi ihmiset välttelevät esimerkiksi leipää. Minulle opetettiin jo lapsena, että leipää kannattaa syödä, ja se on edelleen ruokavalioni peruspilareita.

Kunnosta huolehtiminen on monelle räppärille nykyään ihan itsestään selvä juttu. Muuten ei pysy huipulla vuodesta toiseen, sillä kiertue-elämä on raskasta ja kuluttavaa. Sen takia pidän vapaa-aikana itsestäni hyvää huolta treenaamalla salilla monta kertaa viikossa ja pelaamalla korista, lätkää ja jalkapalloa.

Odotan innolla tulevaa kesää. Festarikeikkoja riittää, sillä melkein joka kylällä on oma rock tai fest. Vaikka osaankin pitää itsestäni parempaa huolta, kuuluu hauskanpito edelleen asiaan. Onnistuneen keikan jälkeen on siistiä lähteä juhlimaan kavereiden ja yleisön kanssa kesäyöhön.”

Brädin leivällä
Voimaleipä

”Leivästä saa paljon energiaa, proteiineja ja hiilihydraatteja, joita lihakset tarvitsevat polttoaineeksi.”

Tiesitkö? Viljassa on proteiinia 8-14 % lajikkeesta riippuen. Noin neljäsosa suomalaisten saamasta proteiinista tulee viljatuotteista. Finravinto-tutkimus 2007.

 • 1 kokonainen Ruispala
 • 1 rkl pestoa tai oksa tuoretta basilikaa
 • 2 rkl raejuustoa
 • muutama siivu kevyttä kalkkunaleikkelettä
 • 1 paistettu kananmuna
 • 1 tomaatti

Levitä ensin pesto leivänpuolikkaalle. Jos käytät basilikanlehtiä, jätä ne vasta viimeiseksi. Lusikoi päälle raejuustoa ja asettele kalkkunaleikkeet sen päälle. Aseta päällimmäiseksi pannulla paistettu kananmuna ja tuoretta tomaattia. Paina Ruispalan toinen puoli täytteiden päälle.

Herkkuleipä

”Mitä kuitupitoisempi leipä, sen terveellisempi. Leipä kuuluu terveellisiin elämäntapoihini. Syön ruisleipää ja täysjyväleipää, joiden kuitu tekee hyvää vatsalle.”

Tiesitkö? Yhdessä viipaleessa Vaasan Ruispalaa (27,5 g leipää) on 2,8 g kuitua eli 11 % viitteellisestä päiväsaannista.

 • Puolikas Ruispala
 • 1 rkl tuorejuustoa, esimerkiksi aurinkokuivatun tomaatin tai ruohosipulin makuista
 • 2 viipaletta salamia
 • 2 ananasrengasta
 • 2 rkl murusteltua sinihomejuustoa tai tavallista juustoraastetta

Levitä leivälle tuorejuusto, salamiviipaleet, ananasrenkaat ja juusto. Lämmitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on hieman sulanut.

Vinkki! Voit korvata salamin esimerkiksi fetalla tai mozzarellalla.

Mainos: 
Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vaasan Ruispalojen kanssa.

Lisää juttuja

×

Selaimesi kaipaa päivityksen

Hei, uusi demi.fi on suunniteltu toimimaan moderneilla web-selaimilla. Suosittelemme päivättämään selaimesi uudempaan versioon. Halutessasi voit jatkaa omalla vastuullasi.