Supernovakompleksi29.8.2020 18:36
1/15
Yksinäisyys hävettää

Olen ollut suurimman osan elämästäni enimmäkseen yksin ja kavereita minulla ei ole ollut enää vuosiin. Etenkään sen jälkeen, kun jouduin jättämään yliopisto-opinnot kesken vakavan fyysisen ja psyykkisen sairastelun takia. Kärsin lukuisista kroonisista sairauksista, jotka rajoittavat elämäni tätä nykyään lähinnä neljän seinän sisälle ja sitä on äärimmäisen vaikea hyväksyä ja kestää. Poistun asunnostani oikeastaan vain kauppaan ja sairaalaan, jossa joudun käymään säännöllisesti.

Vaikka olen vahvasti introvertti ja väkisinkin tottunut yksinäisyyteen, niin kaipaisin silti edes joitain ihmiskontakteja. Mutta niitä on erittäin vaikeaa ellei mahdotonta luoda, kun en tosiaan voi tehdä sairauksieni vuoksi juuri mitään, sosiaalinen fobia on liian voimakas ja en osaa edes keskustella ihmisten kanssa, enkä halua/kehtaa kertoa kenellekään ongelmistani ja kuormittaa niillä ketään toista. Kaikki aiemmat ihmissuhteet ovatkin kaatuneet lopulta siihen, ettei kukaan ole jaksanut katsoa sivusta jatkuvaa sairastelua ja muita ongelmia ja nämä ihmiset ovat vähitellen vetäytyneet pois. Eräs exäni totesikin, että hän lähinnä vain sääli minua ja oli helpottunut suhteen päättymisestä. Mikä väistämättä satutti ja oli ahdistavaa kuulla, sillä sääliä en kestä ja en sitä keneltäkään kaipaa.

Ja jos yrittäisin tutustua johonkin, tulee vastaan aina sama este: miten ihmeessä kertoa - vaikuttamatta täydeltä psykopaatilta - ettei minulla ole ainuttakaan ystävää, ei opiskelupaikkaa, ei töitä, ei mitään (positiivista). Ja että vietän kaiken aikani yksin. Moni on todennut suoraan, että olisi minun asemassani tehnyt itsemurhan jo aikoja sitten ja kieltämättä harkitsen sitä myös itse joka ainut päivä.

Ahdistaa myös jos minulta kysytään, miten menee, mitä teen kavereiden kanssa, mitä aion tehdä viikonloppuna/lomalla tms. Joudun joko kiertelemään, valehtelemaan tai vastaamaan rehellisesti, ettei minulla ole kavereita. Mikä hävettää suunnattomasti ja saa toisenkin osapuolen kiusaantumaan.

En edes tiedä tarkalleen, miksi vuodatin tämän tänne.