kysyisimpähän_vaan26.8.2020 16:55
1/3
Vasta kun olen ihan pohjalla enkä enää jaksa...

välittää muista ja laittaa heitä etusijalle, uskon vasta alkaneeni ymmärtää kiusaajia. Koitan yrittää selittää niin et joku muukin tajuis :) (enkä sitten yleistä että kaikkien kohdalla johtuu tästä, voi olla muitakin syitä)

Tää maailma on niin toxic paikka, että väkisinkin jokaisesta tulee ainakin jollain tasolla epävarma ja kateellinen muille siitä että heillä on asiat (ainakin näennäisesti) paremmin kuin itsellä. En kyllä ylläty, sillä koko ajan porukka pistetään paremmuusjärjestykseen koulussa, harrastuksissa, sisarusten kesken, ulkonäössä jne. Iso osa aikuisista ei vaan ymmärrä sitä kuinka isossa mittakaavassa some tuo nuorille paineita. Lisäksi koko ajan pitäisi olla paras versio itsestään, koska muuten muut eivät välttämättä pidä sua suosittuna tai kaveri-/seurustelusuhdetta sun kanssa edes kokeilemisen arvoisena. Pitäis olla rahaa ostaa se uusin kännykkä ja mauto. Tai jos et pysty koulussa parhaasees muiden ongelmien takia, sä saat laiskan oppilaan maineen. Ei kaikilla lapsilla oo työkaluja käsitellä ja purkaa näitä ongelmia, joten sit se ilmenee semmosena "hintti" -tyyppisenä huuteluna somessa nimettömänä.

Oon myös tajunnu sen että vaikka Suomi tunnetaan siitä kuinka hyvin asiat on, niin täällä voi oikeesti olla huono elää, jos on sattunu huono säkä. Koittakaa siis osata arvostaa sitä kuinka teiän asiat on, vaikka ne ei oliskaan loistavasti. Ne kivat jutut voi nimittäin menettää tulevaisuudessa. :)) Voi että mä haluaisin mun aikasemman elämän takas, vaikkei mulla sillonkaan asiat hyvin ollu. Sitä vaan osaa arvostaa vasta nyt..