nikkeankara8.4.2018 11:25
1/14
Koiran remmirähjäys

Löytyykö täältä henkilöitä, jolla on kokemusta remmirähjän kouluttamisesta? Niin, että olisi siis koulutettu entistä remmirähjää niin, että posiitivista tulosta on tapahtunut.

Meillä on nyt siis jonkin aikaa ollut tässä parivuotias koira (aikuinen kodinvaihtaja), jolla on taipumusta remmirähjäykseen. Alkuun kaikki ohikulkijat haukuttiin, mutta nyt ihmisten ohitus sujuu ongelmitta. Toisiin koiriin reagoi edelleen voimakkaasti, jostain syystä ei kuitenkaan kaikkiin. Osa koirista siis ohitetaan ilman haukkua, pelkällä kyttäämisellä. Toiset koirat taas on pakko "haukahtaa". Kyse ei siis ole mistään päättömästä rähjäyksestä, vaan enemmänkin murinasta ja muutamasta haukahduksesta, pyrkii myös koiran suuntaan vahvasti. Ohimenevät autot on myös kova stressinaihe. Jos tulee useampi kerralla ja ajavat kovaa, saattaa yrittää pinkaista autoa kohti.

Koira siis tulee paikasta, jossa sille ei ole oltu annettu paljoakaan aikaa, eikä ole ilmeisesti tottunut ohittamaan muita koiria.

Koira on ollut meillä siis vasta alle viikon. Tiedän, että ottaa aikaa ja harjoitusta, jotta tästä päästään eroon, tai edes parempaan. Varmaan myös helpottaa, kun koira alkaa luottaa meihin hiukan enemmän. Olisi nyt kuitenkin kiva kuulla kokemuksia remmirähjän pois kouluttamisesta ja mahdollisesti hyviä vinkkejä! Kyseessä on siis sterkkaamaton narttu.