louisfuckintomlinson29.6.2018 12:55
1/8
Koira riehuu hihnassa

Täältä toivon mukaan löytyy edes joku koiratietäjä. Meillä on siis 8kk sakemanninarttu, joka on nyt parin viikon aikana keksinyt ruveta remmissä riehumisen. Koira siis osaa kulkea käskystä vierellä, ja ottaa hienosti kontaktia.
Nyt uutena juttuna on tullut tämä remmin pureminen ja sen vetäminen hampaissa. Riehaantuessaan saattaa napata kiinni myös käsivarresta / vaatteista.
Ollaan kokeiltu huomiotta jättämistä, jolloin käy kiinni käsiin tai alkaa vetoleikkiin. Komentamisesta riehaantuu kahta pahemmin. Matkan jatkaminen auttaa joskus, ja koira päästää remmistä ja alkaa haistella. Alussa siis koiran alkaessa riehumaan, otettiin kontakti ja vierelle, ja silloin sai palkan. Välillä siis toimii se, että koiran käskee vierelle, mutta nyt tuntuu että se hakee riehumisella sitä, että saa käskyn ja palkan. Oppi ilmeisesti yhdistämään riehuminen->käsky vierelle->palkka. Ollaan siis tästä nyt luovuttu, mutta perseily jatkuu edelleen.

Nyt siis kaipaisin vinkkejä, miten tästä käytöksestä mahdollisesti päästäisiin eroon. Onko jollain kokemusta ja hyviä neuvoja miten edetä tilanteessa, kun koira alkaa riehumaan?

Hivenen ehkä epäselvä selitys, mutta voin tarkentaa jos jollain on antaa vinkkejä ja neuvoja :D