maaliskuu7.5.2017 6:42
1/1
koira riehaantuu ulkona, jos seurassa on muita ihmisiä

aloitanpa tämän ongelman ratkomisen täällä, kun en googlaamalla löytänyt mitään vastaavia kokemuksia :D

Meille tuli tuossa pari kuukautta sitten parivuotias kodinvaihtajakoira, corgi. Perus tapakasvatus kunnossa, ei tuhoa paikkoja tai kärsi eroahdistuksesta, kotiutui meille käytännössä samantien ihan loistavasti. Ulkona oli aluksi melkoinen remmirähjä ja saattoi vetää kuin mikäkin höyryveturi, mutta ajan kanssa alkoi rauhoittua kun syntyi jonkunlaista luottamusta meihin jne. Vielä kun kastroitiin tuo, niin ulkona käyttäytyminen rauhoittui entisestään. Edelleen rähjää silloin tällöin toisille koirille, mutta suurimman osan ajasta menee oikein nätisti.

Ongelmia tulee kuitenkin silloin, jos ollaan poikaystävän kanssa molemmat mukana lenkillä, tai ihan sama kuka ylimääräinen ihminen siinä onkaan, tuttu tai vieras. Silloin koira menee ihan sekaisin ja vetää aivan täysillä, kieli sinisenä suunnilleen, eikä rauhoitu millään. Meidän kummankin kanssa erikseen lenkkeillessä taas käyttäytyy ihan mallikelpoisesti, ja jos nyt saakin jostain jotain ylimääräisiä kierroksia niin rauhoittuu, kun napakasti komentaa, että nyt riittää riekkuminen. Mutta sitten jos ollaan molemmat siinä, niin mikään ei mene perille. Pysähtyessä ja komentaessa istuu kyllä nätisti ja ottaa katsekontaktin, mutta siitä sitten ampaisee taas kuin ohjus eteenpäin, ja tätä jatkuu kauan. Kyllä se jossain vaiheessa alkaa vähän rauhoittua (kun voimat loppuu? :D), mutta ekat pari kilometriä on ihan mahdottomia ja saa hävetä silmät päästä tuolla ihmisten ilmoilla liikkuessa, kun toi ei välitä mistään mitään ja rempoo kuin heikkopäinen.

Aika pieni ongelmahan tämä on loppujen lopuksi, mutta musta olishan se kiva viettää laatuaikaa ja käydä lenkillä porukalla :D Poikaystävän kanssa kuitenkin molemmat käydään päivittäin tuon kanssa erikseen ulkona, eli on tottunut meihin kumpaankin lenkittäjinä, mutta sitten kun ollaan molemmat samaan aikaan niin ei tule mistään mitään. Mistä tuollainen voi johtua, ja miten tota olisi järkevintä lähteä treenaamaan?

Ollaan kyllä menossa ihan koirakouluunkin perustaitokurssille jo ensi viikolla, mutta vähän jännittää tuleeko siitäkään sitten mitään, kun haluttaisi poikaystävän kanssa molemmat osallistua siihen, mutta en sit tiedä tuleeko koko touhusta mitään, jos ollaan samaan aikaan paikalla.