Lutscher12.5.2017 11:08
1/85
Kielen luominen

Onks täällä ketään kuka ois joskus ajatellu haluavansa luoda oman kielen, alottanu sellasta tekemään tai mahdollisesti saanu jo valmiikskin?

Mikä teidät inspiroi oman kielen luomiseen? Jos ootte jo päässy alulle, niin kuinka pitkällä ootte? Muistuttaako teidän kieli joitakin muita kieliä? Jotaki erityistä mitä haluaisitte kertoa teidän kieliprojektista? :)

Ite alotin luomaan omaa kieltä jo vuos pari sitten (joskin välillä ollu kuukausiaki ku ei oo sen parissa jaksanu työskennellä...). Oon nyt saanu lähes kaikki kieliopilliset säännöt mietittyä, mut sanastoa ja sen sellasta mulla on vielä aika vähän (lähinnä vaan sen verran et pystyy joitaki esimerkkilauseita pyörittelemään). Aluks halusin luoda oman kielen lähinnä omaks salakielekseni, mut myöhemmin aloin miettimään et voisin sitä kieltä käyttää myös mahdollisesti jossaki tarinassa.

Aluks koko kieliprojekti vaikutti jotenki tosi laajalta, melkein ihan loputtomalta. Monta kertaa meinannu luovuttaaki, ku työtä on tuntunu olevan niin valtavasti. Nyt taas ku on kertaalleen perehtyny siihen et miten kielet toimii jne, niin tuntuu et pystyis helposti tekemään lisää kieliä. Saas nyt nähä mitä tolle kielelle lopulta käy, voihan tosiaan olla et luon useemmanki kielen eri tarkotuksiin.

Muutenki kielen luominen on tuntunu omalla tavallaan silmiä avaavalta. Ite koen sen tosi mielenkiintoseks, et miten kielet kehittyy, millä eri tavoilla kielet voi toimii, miten ne vaikuttaa ajatteluun jne. Suosittelen.

Mut kertokaahan teidän kieliprojekteistanne! Mullekin saa tietty esittää kysymyksiä jos haluaa.. :)