Sonjastasia12.1.2019 17:45
1/7
Vaihtokauppaa yksityisen henkilön kanssa meni mönkään! Help!!!

Sen tarkemmin ilmoitusta lukematta tarjosin omaa takkiani vaihdossa toiseen takkiin. Oletin että kyseessä käytetty takki ja niin myös oli. No tarkistin takkini jota tarjosin että on ehjä, toki jokin ihmepesuaine voisi piristää hieman valkoista väriä takissa. Sovimme tapaamisen jossa voimme tarkistaa takit ja tehdä vaihtokaupat. Kerroin sovitus hetkellä että takki on ollut kovassa käytössä esim. Laskettelu yms. Kyselin ja varmistelin onko takki tarpeeksi hyvä ja kelpaako tämä hänelle. Hänellä oli siis aikaa tarkistaa takin kunto paikanpäällä ennen "kauppoja". Hänellä myös kaveri mukana tarkistamassa ja hänenkin silmään hyvä. Totesimme olevan ok ja jatkoimme matkaa.

Myöhemmin saan kuitenkin viestin samana iltana että takki ei kelpaakkaan ja että on liian "likainen ja rikki". Hän vaatii kauppojen perumista mutta en tee edellisellä takillani mitään vaikka omasta mielestäni hyvä takki josta maksanut itse 200€ kun ostin. Kaikin puolin käyttökelpoinen takki. Hän alkaa uhkailla kun emmin kauppojen perumista. Laittaa lakipykälistä ss mistä minä olisin syyllinen tässä tilanteessa. En ole yrittänyt häntä huijjata missään nimessä ja hänhän näki tuotteen ennen "ostopäätöksen" tekemistä. Raha ei liikkunut kumpaakaan suuntaan tässä tapauksessa. Hänestä tämä ei ollut reilu kauppa ja kertoo tulevansa hakemaan takin yms soittelevansa isoille tahoille.

Tiedän etteivät tälläiset riitä tapaukset mene usein edes käräjille saatika oikeuteen saakka. Pelkään kuitenkin saavani sakkoja koska hänestä tein tämän tahalleen ja että käytökseni oli paikanpäällä mukamas ollut hyvin tälläiseen viittaavaa. Olin kiireellisenä aikataululla 2 tunnin päästä kotoani vieraassa kaupungissa tekemässä tätä vaihtokauppaa. Opiskelijana ei rahaa hirveämmin useaan takkiin joten pidin takkia päälläni ja jos hänen tarjoama takki ei olisi sopinut tai minun takkini vaihdossa kelvannut olisin kävellyt tämä oma takki päälläni paikalta. Mutta ei sovimme kaupoista.

Kysymys kuuluukin olenko jotenkin velvollinen johonkin korvauksiin, takin palauttamiseen yms koska hän ei yhtäkkiä ollutkaan tyytyväinen. Saanko sakkoja tai esim. rikos syytteen tästä. Voiko näin mitätön pieni juttu johtaa oikeuteen yms.

Jos olisin itse tälläisessä tilanteessa että päätän ottaa jotain hieman käytettyä vaatetta vastaan toisesta en menisi valittamaan kyllä jos olen saanut ahdollisuuden tarkistaa tuotteen paikanpäällä ja niin edelleen tehnyt päätöksen suostua.