Ensemäollu9.6.2020 11:47
1/32
Vaihto-oppilaaksi jenkkeihin??

Oon tässä aatellut että olisi unelma lähteä kokemaan amerikkaan high school elämää ja nähdä paikallisena maan kulttuuria ja tietysti oppia kieltä enemmän! Ja ennekaikkea tutustua uudiin ihmisiin, houst perheeseen ja kaikkeen mahdolliseen! En myöskään vielä tiedä, mitä haluan tulevaisuudelta ja vuoden matka varmasti avartaisi silmiä sen suhteen.

Oon siis 2005 syntynyt 15 vuotias ja meen 9 luokalle. Haluisin peruskoulun jälkeen lähtee vaihtariks jenkkeihin.

Oon selaillu kaikkii vaihtojärjestöjen sivuja ja rotarit vaikuttaa luotettavalta/ edullisimmalta vaihtoehdoilta mutta sinne ei ilmeisesti kovin helposti ilman suhteita pääse? Onko kellään antaa vinkkejä erilaisista järjestöistä jotka ovat hyviä, mutta edullisia? Yli 10 tuhatta en pysty mitenkään kustantamaan vaihtovuodesta. Ja jos on olemassa joitain tukirahastoja, stipendejä tai mitä vaan mistä voisin saada rahallista avustusta matkaan niin kertokaa ihmeessä!

Haluisin lähtee siis jo 16 vuotiaana peruskoulun jälkeen, koska haluan viettäää 18v synttärit Suomessa enkä haluaisi aloittaa lukiota ja sitten jättää sitä kesken. Tuntuu siltä, että välivuosi vaihtarina vain sopisi täydellisesti siihen väliin. Mikään kaupunkini lukioistakaan ei oikein innosta ja haluaisin kokea kovasti " the american dreamin" . Jenkit ovat aina kiehtoneet mua kovasti.