Prinsess27.3.2018 12:00
1/53
Miksi pukeudumme niin epänaisellisesti?

Olen vähän miettinyt: miksihän me suomalaiset tytöt/naiset pukeudumme niin "epänaisellisesti", kun vertaa moniin muihin maihin?

Jos menee moniin muihin maihin Euroopassa, tai vaikkapa Japaniin, niin huomaa, kuinka paljon enemmän käytetään vaikkapa hameita ja mekkoja ja meikataan näkyvämmin. Näissä maissa myytävissä vaatteissa myös tuntuu olevan enemmän tyttömäisiä/naisellisia yksityiskohtia, kuten tyylikkäitä rusetteja.

Itse pukeudun ja meikkaan mielellään keskivertosuomalaista naisellisemmin, mutta välillä tulee vähän olo, että erottuu liikaa joukosta. Kaikki saa toki olla ihan miten haluaa, mutta ärsyttää vaan jotenkin. Itsekin sitten pukeudun usein tylsästi Suomessa suosittuun tummaan ja simppeliin tylsään vaatetukseen, kun aina ei tee mieli erottua joukosta.

Mitähän syitä tähän pukeutumiseen on? Liian pieni ja yksipuolinen kauppavalikoima? Kylmät säät, jotka estävät hempeimpien vaatteiden käyttämisen? Suomalaisten vaatimaton kansallisluonne? Pyrkimys ilmaista sukupuolten tasa-arvoa myös pukeutumisessa? Mikään syy ei tunnu kovin vakuuttavalta...