Haverling3.12.2019 16:37
1/11
Tuntuu, että oon umpikujassa

En uskalla hakea enää apua ton koulupsykologin alasampumisen jälkeen. "En mä voi auttaa jos et edes itse tiedä mikä on vinossa."
No niin en tiedä. Oon kasannu näitä tunteita tässä kahdeksan vuotta. Kahdeksan pitkää vuotta oon kasannu näitä ongelmia, kun alussa uskalsin hakea kiusaamiseen apua opettajilta ja vastaukseksi tuli torjunta. Sen jälkeen en uskaltautunut avautua. Pidin kaiken sisällä pois näkyvistä. Koitin sanoa kerran mun äidille, sillon kun mua vielä kiusattiin "En mä halua mennä kouluun." Äiiti kysyi tottakai miksi ja kun kerroin, että mua kiusatan niin "Höpö höpö reippaasti vaan." You get what i'm meaning?

Noin monen alasampumisen jälkeen en mä vaan jaksa hakea apua enää kun pelkkä puhuminenkin alkaa nykyään pelottamaan. Mua kiusattiin 6 vuotta putkeen ja sitten se loppui kun yläasteelle siirtyminen tuli.

Yläasteella mua ei kiusattu, mutta mun feikki kaverit pyöri edelleen ympärillä ja mulla oli kaksi oikeaa kaveria. Yläasteella koitin vain selviytyä. Selviytyä päivistä ilman, että romahtaisin. Yläasteen loppupuolella aloin hakemaan apua ja se onnistui puolittain. Pääsin juttelemaan koulukuraattorille lopulta perheneuvolassa käynnin jälkeen, joka ei siis auttanut yhtään.

Vanhemmille en ole koskaan maininnut halaistua sanaa. Meidän perheessä tunteet on tabuja. Ei meillä koskaan ole sanottu mitään "Rakastan sinua" tai "Miten sulla menee?" tai "Mua surettaa." Isä vaan on äreä jos telkkarista tulee jotain mielenterveydestä kertovaa ja kutsuu sitä roskaksi. Perheessä oli ala-asteen ja yläasteen aikana muitakin ongelmia, mutta 8 luokan aikana alkoi hiipumaan. Tämä sen takia, kun vain suurimman osan illoista aloin istumaan huoneessani yksin.

Mitä käy sitten kun mun selkäranka lopulta katkeaa, kun se nyt jo on todella pahasti taittunut? Mitä sitten, kun mä oikeasti päätän heittää kaiken menemään? Entä jos mä päätän joku kaunis päivä katkaista elämän lankani? Kukaan ei voi silloin ainakaan sanoa, että "Olisit hakenut apua." Tässä on se pointti.

Mä yritin.
- Tämä teksti on kirjoitettu omien kokemuksien, tuntemuksian, pahan olon ja pohdintojeni pohjalta. -