Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

JohnyGirl10.6.2017 20:00
1/70
Shadowhunters - paskin tv-sarja, jota oon ikinä katsonut

Tämä teksti sisältää luultavasti spoilereita, joten jos haluat katsoa sarjan etkä spoilaantua niin älä lue. Ja niille jotka sarjasta pitävät niin tämä on minun mielipiteeni.
Mutta asiaan. Olen vannoutunut Varjojen kaupungit -kirjasarjan fani ja rakastan Luukaupunki-elokuvaa. Mutta Shadowhunters-tvsarja on suuri pohjanoteeraus ja häpeäksi itse kirjasarjalle.
Ensinnäkin se kuiten epäluontevasti Jace ja Clary ovat toistensa seurassa on jo suuri miinus. Ruudun läpi näkee selvästi kuinka awkwardia niitten käyttäytyminen on. Ja muutenkin näiden kahden näyttelijävalinnat on kusettu pahasti. En voi sietää Katherinen McNamaran ääntä ja näyttelyä. Tekisi mieli repiä hiukset päästä ja hakata päätä seinään, kun Clary tulee vuoroon jakson aikana... Ja sillä on väärän väriset silmät ja aivan liian oranssi tukka.
Ja sitten on jacen näyttelijä eli Dominic Sherwood. Ensinnäkin hänen hiuksensa ovat väärän väriset - liian hopeiset, eivät kullanruskeat - ja lyhyet. Ja silmät väärän väriset. Ja sitten siihen näyttelyyn. Vihaan sitä kuinka awkward tämä näyttelijä on Jacena Claryn seurassa.
Mitä muihin hahmoihin ja näyyttelijöihin tulee niin osa ovat ihan onnistuneita ainakin näyttelijöistä mutta hahmot taas... Ei hyvää päivää mitä kuraa! Simon on aivan liian nolo ja idiootti, ei ihan läppä näsäviisas itsensä kuin kirjoissa. Ja Magnus heiluttelee liikaa käsiään... Alecin näyttelijä on söpö, pakko myöntää. Ehkä onnistuin näyttelijävalinta ulkonäön ja näyttelynkin osalta.
Sitten itse tarinaan. Se ei missään määrin noudata itse kirjan juonta, tapahtumia tai tapahtumapaikkoja tai esineiden nimiä. Kuolon kuppi? Ei, vaan Muutoksen malja. Muutoksen lasi vai mikä nyt olikaan, joka tuli esille viimeisimmässä jaksossa. En muista mikä se kirjoissa on muttei ainakaan lasi, vaan peili. Muutenkin suomennukset ovat päin mäntyä... Kaikki taahtuu New Yorkissa vaikka oikeasti osa tapahtumista sijoittuu Idrisiin eikä New Yorkiin.
Sarjaan on myös otettu henkilöitä joita kirjassa ei ole, kuten Lydia (vai kuka se Alecin morsian nyt olikaan nimeltään, ehdin unohtaa jo) ja heppu joka johti välillä New Yorkin instituuttia mutta hänen nimeään en muista enää. Taitaa olla muitakin hahmoja, joita kirjoissa ei esiinny mutten muista näitä kun eivät ole niin oleellisia.
Sitten Jocelynin kuolema. Ei niin tapahdu kirjassa! Tosin se hahmo oli ärsyttävä tvsarjassa eikä ollut tajuton niin kauan kuin piti. ja Clary on liian vanha sillä kirjassa hän on 16 Dx
Koko sarja on ollut pelkkää myötähäpeää tähän asti ja luultavasti eteenkin päin. Jotkin extratehosteetkin on aika kusiset. Ja hahmojen käytös...
Huh. Halusin avautua ja purkaa jonnekin vitutusta siitä kuinka lempikirjasarjani on pilattu paskalla tv-sarjalla :D Onko muita joiden mielestä Shadowhunter on surkea ja miksi?