ainoto3.6.2018 19:43
1/13
hyvä läppäri viihdekäyttöön ja myöhemmin lukioon

tarvisin hyvän koneen sellaseen peruskäyttöön, mut parin vuoden päästä kun meen lukioon nii pitäis soveltuu sinnekin.

siinä pitäis olla aika hyvä ja suht iso näyttö jne koska tulisin kattoo sillä tosi paljon leffoja ja sarjoja. IPS näyttö kai tosi hyvä just sellaseen? et ei vääristä värejä jos kattoo eri kulmasta ja värit näyttää hyviltä.

muu käyttö olis sitte sellasta kevyempää netissä selaamista ja kirjottamista.

oon itekin jo aika pitkään yrittäny löytää sellast oikeeta, mutku noi koneet osaa olla niin kalliita ettei mulla oo todellakaan varaa ostaa.
oon myös kiintyny appleen ku ei oikeen muita laitteita meil kotona ookaan, mut se merkki just nimenomaan on se kallis juttu ja parempiakin koneita saa niin paljon halvemmalla. jotenki vaan tykkään siitä käyttöjärjestelmästä ja siltä miltä kaikki näyttää. ja joissain malleissahan on se kaikista parhain retina näyttö ja touch bar on aika kiva myös. ei vaan oo varaa.

se mitä haluisin siihen koneeseen, olis full hd/parempi tarkkuus, IPS, vähintään 15,6 tuumanen näyttö, ssd-kovalevy (kertokaa mielipiteitä tästäkin) ja ainakin suht tehokas prosessori

oon myös miettiny, että pitäiskö hankkia läppäri jossa on matta vai kiiltävä näyttö. täs isän koneessa mitä yleensä käytän on kiiltävä näyttö, ja häiritsee välillä aika paljon kun tää heijastaa niin paljon vaikkei oiskaan kirkkaassa ympäristössä tai paista aurinko suoraan näytölle. mut sitte taas eikö kiiltävissä näytöissä oo parempi kontrasti ja värit tms?
mattanäytöt vaikuttaa niin halvoilta ja huonolaatusilta, just sellasilta et ei pysty kattoo ku vaa yhestä kulmasta et näkyy ees jotenkin hyvänä ne värit.

törmäsin yhteen tosi hyvältä vaikuttavaan kannettavaan, dell xps 15, mut se hintaki oli aika suuri. ei sellasia oikeesti tosi hyviä koneita silti varmaankaan saa ees paljoo halvemmalla. vanhemmat ei vaa oo kovin innoissaa et ne joutuis kustantaa osan siitä koneesta.

EHDOTTAKAA JOTAIN, kone peruskäyttöön, mut kuitenkin paljon tilaa ja hyvät toiminnot ja tosi hyvä ja suuri näyttö
koska jos mä jotain konetta aion lähtee hankkimaan, nii haluun että se sit oikeesti on hyvä ja siinä on paljon mahollisuuksia ja toimintoja joita en välttämättä heti tarviskaan. ettei sit tarvii uutta konetta hankkii ku huomaa et jotain puuttuu.