DOBdaddyy9.8.2017 15:35
1/15
Huijattiinko mua? (tietokone)

Ketuttaa jonkun verran :--) haussa oli siis lukiotietokone 400:lla eurolla.

Eli siis eilen illalla varattiin tämä tietokone: https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/HP14BP091NO/hp-14-bp091no-14-kannettava-valkoinen

Tänään (varaus voimassa 48h) menimme sitä sitten lähimmästä Gigantista sitä hakemaan, ja ensin tämä myyjä sanoi, ettei löydä konetta. Sitten hän rupesi tarjoamaan tätä: https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/LE80XK00NVMX/lenovo-ideapad-320-14-kannettava-platinanharmaa

Hän siinä mainitsi, että tässä Lenovossa on i5, joka on parempi kuin HP:ssa oleva i3. Sen enempää ei maininnut. Hehkutti, että olisi paremmat tehot. Viiden minuutin mietiskelyn jälkeen (en edes katsonut koneen tietoja kunnolla) sitten päätimme äidin kanssa, että otetaan se lenovo, vaikka hinta meni yli budjetin.

Kotiin kun pääsin, päätin vielä varmuuden vuoksi vertailla. Tässä koneessa on 4GB muistia, akku kestää max. 5,5h (? ei varmuutta) ja sivulla puhutaan "suorituskykyä _multimediakäyttöön_". HP:ssa on 6GB muistia ja akku kestää puolet enemmän (11h työskennellessä, mutta videoiden katselu 6,5h). Näytönohjaimet ym. ovat samat molemmissa koneissa. Ainut pieni ero on prosessorissa. i5: 2,50 GHz, i3: 2,40 GHz. Hyvä ystäväni tietää jonkun verran tietokoneista ja totesi, että HP olisi parempi. Pyydän kuitenkin vielä varmuuden vuoksi täältä apua, koska haluan olla varma. Palautanko vai en?

ai niin, oma epäilykseni: heillä ei oikeasti ollut kyseistä HP:ta, vaikka nettisivuilla väitettiin, joten myivät vain kalliimman.