SpellTheTeeSiS17.11.2019 16:40
1/16
Tein koulua varten mielipidekirjoituksen tasa-arvosta joten vaan sen nyt sit tännekkin

Tasa-arvo


On vuosi 2019, mutta silti eri sukupuolet, seksuaalisuudet, kansallisuudet tai uskonnot eivät ole tasa-arvoisia edes Suomessa. Vaikka olemme Suomessa edistäneet hyvin tasa-arvoa mm. Vuosittaisella seksuaalisuuksien tasa-arvoon keskittyvällä Pride-kulkueella ja muilla mielenosoituksilla on silti erilainen rasismi, syrjintä ja kiusaaminen meille arkipäivää. Ja vaikkei sitä ehkä suomalaisena uskoisi, monissa maissa naiset eivät saa kouluttautua saatika sitten tehdä töitä tai äänestää vain oman sukupuolensa takia. Suomessa naiset ja miehet alkavat jo olla tasa-arvoisia ja naisilla on mm. äänioikeus. Kuitenkin muunsukupuoliset saavat edelleen osakseen syrjintää ja epätasa-arvoa. Myöskään maahanmuuttajat, toisiin etnisiin ryhmiin tai uskontoihin kuuluvat eivät välty rasismilta. 


On kuitenkin tärkeä muistaa että jokainen ihminen on tasa-arvoinen riippumatta siitä mihin uskoo tai ketä rakastaa. Tai siis miksi ei olisi? Miksi jonkun ulkoisen seikan mihin ei voi vaikuttaa pitäisi antaa muuttaa omaa arvoa. Vaikka näyttäisit miltä tai rakastaisit ketä et muutu ihmisenä. Olet silti yhtä arvokas eikä kenellekään ole oikeutta käyttäytyä kuin ei olisi. Suomessa rasismi ja muu syrjintä on laissa kiellettyä eikä muutenkaan suvaittavaa.


Rasismista ja muusta kiusaamisesta puhuminen on myös tasa-arvon edistämisen takia tärkeää. Niin Suomessa kuin maailmallakin löytyy paljon ihmisiä jotka tekevät päivittäistä työtä tätä asiaa ajaakseen. Ja vaikkemme ehkä pysty samaan on tärkeää että me kaikki teemme parhaamme että maailmasta tulisi tässäkin asiassa parempi paikka.