RilliPöllö23.8.2019 14:48
1/55
Tarina maailmanlopusta

Osa 1
Susa makasi sängyllään ja joi teetä muumimukista jonka oli saanut äidiltänsä lahjaksi ennen tämän kuolemaa. Hän selasi demiä ja hörppäsi teestään samalla kuunnellen sivukorvalla kun isä ja tämän uusi tyttöystävä katsoivat televisiota. Susan ja hänen isoveljensä oli käsketty pysyä yläkerrassa kun isän uusi tyttöystävä tuli käymään. Susa vihasi isän uutta tyttöystävää. Isä oli toipunut äidin kuolemasta aika pian ja alkanut seurustelemaan taas.Selailtuaan puhelinta jonkin aikaa Susan teki mieli sipsejä ja hän päätti hipsiä alakertaan isän huomaamatta. Hiippailessaan portaat alas Susa kuuli televisiosta hätääntyneen miesäänen. "Keskeytämme ohjelman hätäilmoituksen vuoksi!" teeveestä kajahti.
"Venäjällä Leningradin ydinvoimalassa on tapahtunut valtava onnettomuus!" Säikähtäneenä Susa heristi korviaan. Susan isoveli kurkisti myös huoneestaan ja otti kuulokkeet pois päästä. "Valtava määrä ydinjätettä ja kaasuja on leviämässä Suomeen päin! Pyrkiytykää väestönsuojaan alle tunnin kuluessa!" Silloin isä pomppasi pystyyn. Susa seisoi säikähtäneenä portaissa ja hänen isoveljensä tuli hänen viereensä. Isä karjui: -MITÄ HEMMETTIÄ TE SIINÄ ODOTATTE! PAKATKAA KAIKKI MITÄ TARVITSETTE! KOULUN LIIKUNTASALISSA ON VÄESTÖNSUOJA! Isä huusi ja ryntäsi ympäri taloa. Uusi tyttöystävä itki ettei voisi kuolla noin nuorena ja miten hän on niin kaunis ettei voi kuolla. Isä karjaisi että nyt on kiire ja uusi tyttöystävä säntäsi yläkertaan. Susa pakkasi kassiin ripeästi vaatteita ja taskulampu sekä muuta tarpeellista. Hän laski äidiltä saadun muumimukin varovasti kassiin ja sulki sen. Susa ryntäsi isoveljensä kanssa autolle jossa isä jo odotteli. -Mikä kullallani kestääisä hermoili.
Samassa tyttöystävä (jonka nimeä Susa ei tiennyt eikä välittänyt otta selvää) ryntäsi autolle kaulassaan kaikki Susan äidin vanhat kulta-ja hopeakorut. Susaa suututti ja niin näytti myös isää suututtavan moinen itsekkyys. -NYT AUTOON! Isä karjui ja hyppäsi rattiin. Susa ja hänen veljensä Kasper hyppäsivät autoon. Tyttöystävä istui etupenkille ja sulki oven. Susan isä painoi kaasun pohjaan. -Me kerkeämme vielä... hän mutisi samalla kun kaahasi koulun pihaan. Susa ja Kasper sekä isä hyppäsivät pois autosta mutta tyttöystävä etsi jotakin. -MITÄ HEMMETTIÄ SINÄ TEET!? Susan isä raivosi. -Voih minua parkaa! Yksi sormus tippui kun sinä kaahasit niin kovaa! Tyttöystävä itki. -SORMUS!? Isä huusi ja kaapoasi tyttöystävänsä mukaan kun he kiirehtivät väestönsuojaan liikuntasaliin. Suoja oli täynnä ihmisiä ja eläimiä. Susa ja Kasper katsouvat isää joka halasi heitä. Ei hätää. Armeija pelastaa meidät vielä. Isä rauhoitteli. Susa näki kuinkaisän tyttöystävä jutteli nuoren lihaksikkasn miehen kanssa ja uski silmää tälle. -Vielä minä tönäisrn sinut ulos senkin noita-akka... Susa mietti. Muutama mies oli hakannut kivilattiaan aukon ja isä meni auttamaan heitä. -Mitä he tekevät? Susa kysyi. -Varmaan istuttavat ruokaa kaiken varalle Isoveli sanoi. -Vai haluatko syödä matoja ja koppakuoriaisia? Hän naurahti. Susaa ei naurattanut. -Miten tässä nyt kävisi? hän mietti.