Sperare11.6.2017 19:21
1/12
Todella paha esiintymispelko

Olen 15.v tyttö, ja kärsin tosi pahasta esiintymispelosta, ja jännitän myös monia sosiaalisia tilanteita. Jos tyyliin luokassa pitää lukea joku pätkä käsiteltävän kappaleen tekstistä, aina ennen vuoroani käteni hikoavat ja tärisevät, happi meinaa loppua ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Kun alan lukemaan, yleensä muutaman sanan jälkeen multa vaan lähtee ääni ja happi meinaa loppua, ja sönkötän jotain "en pysty lukemaan tätä kun mua jännittää" tai "kurkku on kipeä" tai muuta vastaavaa.

Sama juttu esimerkiksi tutustumisleikeissä, kun ollaan jossain piirissä ja jokainen sanoo oman nimen tms. Mulla on niistä ihan kamalia muistoja, hyrr D:

Minkään esitelmän pitäminen ei tulisi enää kuuloonkaan. Varmaan pyörtyisin siihen lattialle.

Tiedostan, että eihän siinä itse tilanteessa ole mitään pelättävää, ja ei haittaa vaikka menisi sanat sekaisin tai muuta, mutta mun keho on tavallaan oppinut reagoimaan aina samalla tavalla. Siitä puhumisesta ei vaan tule mitään. Joka kerta kun opettaja sanoo tyyliin "Nyt jokainen voisi vuorollaan vähän lukea/kertoa..." Niin sydän hyppää kurkkuun ja tekisi mieli vaan juosta karkuun.

Tää on sinänsä tosi outoa että nykyään oon tällänen, koska ala-asteella oikeastaan nautin esitelmien pidosta ja luokassa ääneen lukemisesta. Seiskalla sitten tuli pieni jännitys joka vain paheni kasia kohden ja kasin lopussa tilanne on tämä. Ysiluokalla on varmasti tulee olemaan vielä esitelmiä enkä tiedä miten selviän niistä D:

Oon muutenkin vähän hiljanen ja akward sosiaalisissa tilanteissa. Punastun todella helposti ja muutan käyttäytymistäni sen mukaan kenelle juttelen. Tavallaan yritän miellyttää sitä ihmistä, enkä osaa olla oma itseni. Mulla muodostuu kyllä suht helposti kontakteja ja sellasia tuttavia, mutta mulle on vaikeeta muodostaa ystävyyssuhteita. Mun nykyiset kaveritkin, joita on muutama, ovat lapsuuden ystäviä kun lapsena oli paljon helpompi tutustua ihmisiin.

Tähän loppuun on vielä pakko mainita että mulla on ripari tässä kuussa, ja siellä on varmasti jotain tutustumisleikkejä. Tiedän meidän ripariporukan ja siellä on muutamia ei niin mukavia ihmisiä, jotka ovat mulle joskus koulussa huudelleet jotain ja huutelevat varmaan riparillakin kun huomaavat että jännitän. Miten mä selviän? :(