kestäväkehitys12.3.2018 19:19
1/5
Tekevätkö eläimet syntiä?

Halusin avata keskustelua erääseen asiaan liittyen. Korostan, että aihetta tarkastellaan nyt vain teologisesta näkökulmasta, ja tähän keskusteluun on siis turha tulla selittämään satukirjoista ja hölynpölystä, koska se ei liity keskustelun aiheeseen.

Kysymys on siis:
Tekevätkö eläimet syntiä, vai ovatko ihmiset ainoita syntiin kykeneviä?

Raamatussa selitetään ensimmäisten ihmisten syntiinlankeemus, ja näin ollen Raamatun voidaan tulkita antavan sellaisen kuvan, että Jumalan luomista elollisista olennoista vain ihmiset ovat taipuvaisia syntiin.

Tästä seuraa kysymys toinen kysymys:

Jos eläimet eivät kykene syntiin, mutta harrastavat joka tapauksessa homoseksuaalisuutta, voiko homoseksuaalisuus olla tässä tapauksessa synti? Toisin sanoen, voiko ihmisten välinen samaan sukupuoleen kohdistuva rakkaus olla väärin, jos tätä esiintyy viattomilla eläimilläkin?

- Vai onko kyse vain siitä, että eläimillä ei ole sielua tai samanlaista ymmärrystä asioista kuin ihmisellä, ja tämän takia eläimen toiminnalla ei ikään kuin ole merkitystä? Ikään kuin: eläin ei tee syntiä, muttei myöskään "edesauta" tilannettaan Jumalan silmissä, koska eläimet eivät joka tapauksessa pääse taivaaseen?

Voiko homoseksuaalisuus olla myöskään vain ns. matkan varrella oleva kiusaus, jos kyse on biologisesta, myös (synnittömillä) eläimillä esiintyvästä piirteestä?

Tässä kohtaa kehottaisin jättämään ne Raamatunkohdat sivuun, joissa kielletään miehiä makaamasta miesten kanssa. Tästä näkökulmasta käsin aihetta tarkaltaessa ne eivät ole relevantteja, ja joitakin tällaisia Raamatun kohtia on ajoittain jopa tulkittu tapauskohtaisesti raiskaustapahtumiksi, tulkitsijasta riippuen.

Toivon mielenkiintoista keskustelua, ideoiden heittäminen sallittua.