värisuora22.7.2017 15:24
1/20
Tätä on riippuvuus

Lyhyesti sanottuna riippuvuus on jatkuvaa taistelua itseään vastaan. Ottaako vai eikö ota, ostaako vai eikö osta, juoko vai eikö juo, tekeekö vai eikö tee. On olemassa sinä - ja on olemassa riippuvuus. Sinä esität kysymykset, riippuvuus antaa vastaukset. Se määrää, miten ja koska toimitaan. Riippuvuuden voima on niin suuri, että se saa sinut tekemään kerta toisensa jälkeen asioita, joita vihaat, ja jotka saavat sinut voimaan pahoin. Silti elämäsi ykkösprioriteetti on pitää huoli siitä, että se saa, mitä tarvitsee.

Riippuvuus on psykopaatti ja narsisti. Se manipuloi ja hallitsee, satuttaa ja pitää huolen siitä, ettet unohda sen olemassaoloa. Jatkuvasti se kiristää otettaan ja pikkuhiljaa kaikki positiivinen menettää merkityksensä. Jäljelle jää vain armoton kaksintaistelu, jonka häviät kerta toisensa perään. Jatkuvasti kumarrat sitä, mikä on tehnyt elämästäsi maanpäällisen helvetin. Ja jatkuvasti tunnet syyllisyyttä siitä, että olet liian heikko taistelemaan omaa mieltäsi vastaan. Sinusta on tullut oman mielesi vanki.

Riippuvuus ei koskaan ole oma valinta, eikä se ole vapaaehtoista. Riippuvaisen elämä ei ole nautinnollista, vaan täynnä ahdistusta ja lukemattomia keksittyjä keinoja nujertaa riippuvuus. Voin lyödä vetoa, että suurin osa riippuvaisista miettii päivittäin sitä, pääseekö koskaan riippuvuudestaan eroon. Lyön myös vetoa, että suurimmalle osalle riippuvuus uskottelee, että on helppo vieroittautua, lähtee vaan jossain vaiheessa ajaksi x hoitoon. Koskaan hoitoon lähtö ei kuitenkaan ole ajankohtainen heti. Aina on lukuisia syitä, miksi ansaitsee vielä sen yhden huumeannoksen/pelikierroksen/uuden vaatteen/urheilusuorituksen. Riippuvuus voittaa joka kerta, kun ruokit sitä, joka kerta, kun vedät ne viimeiset vedot, olet hävinnyt.