Tutturitari29.5.2017 19:56
1/24
Syvällistä pohdintaa sisarusroolistasi

Mikä olet sisaruskatraastasi? Oletko esikoinen, keskimmäinen, kuopus, ainokainen, kaksonen, joku muu?

Millainen on roolisi? Oletko stereotyyppinen hemmoteltu kuopus, joka aina osaa keventää tunnelman ja sellanen seikkailija, äkkipikainen luonne?

Vaiko huolehtiva esikoinen, joka osaa ottaa aina vastuun ja se käy sulta luonnostaan. Olet hyvin määrätietoinen ja organisoiva luonne? Olet tottunut aina ottamaan ohjat käsiisi asiassa kuin asiassa.

Vaiko se keskimmäinen, joka on kulkenut virran mukana, eikä ole oikein saanut huomiota osakseen. Sopeudut asiaan kuin asiaan ja olet rauhallisempi kuin muut.

Vai ainokainen, oman tiesi kulkija ja tiedät täsmälleen reviirisi ja paikkasi ja mitä tahdot elämältäsi tehdä?

Näkyykö roolisi esim. työelämässä, kaverisuhteissa, parisuhteissa?

Mua kiinnostaa ihan hirveesti sisarusroolit ihmisissä ja aina mielessäni arvuuttelen kun tapaan uusia ihmisiä, mikä hän on sisarusparvestaan. Melkein aina arvio osuu nappiin ennenkuin sitten kysyn.

Myös oon lukenut näistä parisuhdejutuista, kuinka yleensä kaksi kuopusta tai kaksi esikoista ei vaan yleensä natsaa yhteen. Ja kun mietin tuntemiani parisuhteitani, en heittämällä tiedä yhtään pariskuntaa, jossa olisi kaksi kuopusta tai esikoista yhdessä. Kertokaa jos teillä onkin näin.

Olen itse kuopus, ja hyvin stereotyyppinen kuopus olenkin. Olen hemmoteltu, usein oon aina se tunnelman keventäjä, ja oon aina se "pikkulikka" vaikka ikää on jo. Tuun aina olemaan se, jota aina vähän paasataan ja jota aina vähän autetaan kaikessa. Ei aina ihan luoteta, että minä saattaisin osata myöskin tuon asian. Oon luonteeltani kyllä hyvin rauhallinen, mutta kuopusmainen äkkipikaisuus ja määrätietoisuus puskee hyvin läpi. Oon jossain asioissa tosi sopeutuva, mutta jossain tavoissa erittäin känkkärä ja en anna periksi. Mietin usein, millainen ihminen olisin esikoisena. Varmasti aivan toisenlainen. Kaikki poikaystäväni ovat olleet esikoisia, kukaan ei ole ollut kuopus. Kuopus-rooli näkyy edelleen parisuhteissa ja ystäväsuhteissa. Parisuhteessa kuopus-roolini näkyy esim siinä, että annan miehen todellakin päättää asioista ja mies holhoaa minua. Mies pitää mua vähän "hömppänä" ja usein ei anna mun tehdä, vaikka osaisinkin. Saan paljon neuvontaa osakseni, vaikka se onkin hyväntahtoista. Mies ottaa aina ohjat käsiin, oli kyseessä kauppareissu tai mikä ikinä vaan.

Tällaista syvällistä sisaruspohdintaa. Kertokaa te mitä ootte sisarusparvestanne? Onko parisuhteesi toinen osapuoli mikä parvestaan? Huomaako roolinne edelleen? Vaiko vain jossain tilanteissa?