jaalmari24.10.2016 11:41
1/5
Selviytymisvinkkejä masennukseen

Tänään sain inspiksen kirjoittaa itselleni selviytymisvinkkejä huonoon oloon ja masennukseen ja ajattelinpa tännekin jakaa jos joku muukin sattuisi saamaan tästä mietittävää :)

Masennus johtuu usein perfektionismista tai turhautuneisuudesta. Älä taivu täydellisyydentavoitteluun, sillä se tekee elämästä vain kasan suorituksia. Kun suoritat, etkä elä elämää, et myöskään voi nauttia mistään. Älä pelkää tehdä virheitä; kaikkihan niitä tekevät vaikket sitä huomaa. Pikemminkin kannusta itseäsi tekemään virheitä niin huomaat miten asiat kannattaa tehdä ja miten ei.

Jos olet turhautunut nykyiseen elämääsi ja kaikki junnaa paikallaan, kokeile uusia tuulia. Kun onnistut astumaan ulos mukavuusalueeltasi, tunnet itsesi rohkeaksi. Elä päivä kerrallaan, ja yritä tehdä juuri tästä päivästä niin paljon itsesi näköinen kuin mahdollista. Tee myös itsellesi mieluisia asioita, aloita harrastus, josta olet aina ollut kiinnostunut ja siellä saatat tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Jos pelkäät uuden harrastuksen aloittamista, muista, että sinun ei oleteta tietävän miten uudessa tilanteessa toimitaan, ja saat varmasti apua kunhan vain kerrot ohjaajalle tms ensikertalaisuudestasi. Sinä itse luot muurit ja vaatimukset itsellesi. Mieti, mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Kukaan ei varmasti ala nauramaan sinulle.

Älä vertaa itseäsi muihin, ettehän ole vertailukelpoisia, koska olette täysin eri lähtökohdista. Kukaan ei ole elänyt samanlaista elämää kuin sinä, edes sisaresi eivät ole kokeneet lapsuudenperhettänne samalla lailla, koska luonteet ja ajattelutavat ovat kaikilla erilaisia.
Kirjoita itsestäsi hyviä asioita paperille, myös niitä mitä muut ovat sinusta sanoneet ja kaiva paperi esiin aina kun tuntuu pahalta.
Oikeasti et tiedä mitä muut sinusta ajattelevat, älä siis kuvittele, että pahaa.
Ehdit vielä vaihtaa alaa, tee nyt vain sitä mikä tällä hetkellä tuntuu hyvältä.
Jos olet ujo tai puhuminen on esim uusille koulukavereille muuten vain vaikeaa, mieti etukäteen jutunaiheita. Pian huomaat, että voit kierrättää samoja smalltalk-aiheita muidenkin kanssa.

Ja ennen kaikkea:
Ole itse itsesi paras kaveri! Suhtaudu itseesi kuin ystävään; kannusta, salli virheet ja potki eteenpäin!