STRANGELAND17.6.2017 19:01
1/117
Pelastaisitko tulipalosta...

... oman lemmikkisi vai tuntemattoman lapsen?

Facessa oli tämmönen kessa ja mielipiteitä oli paljon. Itse pyrkisin tottakai pelastamaan oman lemmikin. Tosiaan kukaanhan ei tiedä etukäteen miten oikeassa tilanteessa toimisi, mut tää on tämmönen spekulaatio.

Kysymys jakoi kyllä mielipiteet :D he, jotka pelastaisivat oman lemmikin tuntemattoman lapsen sijaan (johon ei ole minkäänlaista tunnesidettä) ovat kuulemma " itsekkäitä, mieleltään sairata, kylmäsydämisiä psykopaatteja". Tää pisti miettimään. Monelle ihmiselle, lukaanmukien minulle, omat lemmikit ovat yksi rakkaimpia asioita maailmassa. Joten tekeekö se minusta itsekkään, jos haluan pelastaa rakkaan lemmikkini tulipalosta jonkun lapsen sijasta, jota en edes tunne? Joillekin oma lemmikki on yhtä rakas kuin oma lapsi.
Muutama henkilö spekuloi et monet kysymykseen vastanneet ovat nuoria ja joilla ei ole omia lapsia so they cant see the big picture (anteex en tiedä tätä suomeksi). Joo, tämä oli hyvä pointti, mut tällä hetkellä jos ajattelisin itseni vaikkapa 50v eteenpäin ja 3 lapsen äidiksi, niin VARMAAN edelleen menis omat lemmikit sen tuntemattoman lapsen edelle. En tiedä, katsotaan sitten 30 vuoden päästä.

Oli myös kommenttia ja perusteluja mm.

- lapsi elää paljon kauemmin kuin eläin
- sairasta laittaa eläimen henki ihmishengen edelle
- ihmisen ja eläimen henki ei ole edes verrattavissa toisiinsa
- toivo menetetty ihmisiin (koska pelastaisivat lemmikin)
- ikinä voisi ymmärtää niitä ketkä valitsevat lemmikin yhdenkin lapsen sijaan
- suora lainaus: "no ei tarvi kyllä edes miettiä. vaikka olis oma lemmikki vs 1 lapsi, nii tottakai lapsi... kuvottaa edes ajatella että jotku on toista mieltä"


NYT lets jaetaan ajatuksia! Perustelkaa vastauksenne ja jätetään haukkumiset muualle kiitos. Ei kaivata paskamyrskyjä hehhe.