coyote_15.3.2018 13:56
1/5
Ouluun vai Helsinkiin?

Heippa kaikki demittäjät!
Haluan avautua tänne valinnanvaikeudesta opiskelukaupungin suhteen. Korkeakoulujen yhteishaku on jo alkanut ja olen edelleen ihan hukassa. Mielipiteeni parhaasta asuinpaikasta muuttuu päivittäin.

Tilanteeni on siis seuraavanlainen: ylioppilaskirjoitukset alkavat olemaan takana päin ja hakupaperit yliopistoon pitäisi laittaa vetämään. Pyrin lääkikseen ja erityisesti tutkimustyö lääketieteen parissa kiinnostaisi. Asun tällä hetkellä poikaystäväni kanssa pikkukaupungissa Pohjois-Pohjanmaalla. Lääketiedettähän voi opiskella Oulussa, Kuopiossa, Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Nykyisen asuinpaikkani kannalta Oulu olisi tietysti loogisin vaihtoehto ja useimmat ystäväni ovatkin muuttamassa sinne.

Olen kuitenkin lyhyillä vierailuillani tykästynyt Helsinkiin ihan älyttömästi ja jo pidemmän aikaa miettinyt tahtovani sinne asumaan. Oulu tuntuu tavallaan liian tutulta ja tylsältä. Pelkään kuitenkin, että Helsinkiin muuttaessani jäisin yksin ja näkisin perhettä ja vanhoja ystäviäni todella harvoin. Poikaystävänikään ei vaikuta erityisen innostuneelta pääkaupunkiseudulla asumisesta, joten pohdin, olisiko vain itsekästä raahata hänetkin etelään. Asuminenkin Helsingissä olisi tietysti kalliimpaa, mutta pidän sitä pienempänä murheena tällä hetkellä.

Mitä teen? Lääketieteen opiskelu lienee pääpiirteittäin samanlaista, muutti minne tahansa. Onkohan Helsingissä silti paremmat mahdollisuudet edetä tutkijalääkäriksi? Olen melko sopeutuvainen ja uskon että viihtyisin ihan hyvin missä tahansa yliopistokaupungissa, mutta Helsinkiin muuttaminen on pyörinyt ajatuksissa kauan ja tavallaan harmittaisi luopua tästä "haaveesta". Kommentteja oululaisilta ja helsinkiläisiltä tai muuten vain kaupungeista tietäviltä kaipailen.