Gerbiilifani25.5.2017 15:27
1/3
Onko kaverillani masennus?

En tiedä mihin keskustelualueeseen tämä kuuluisi, joten laitan tänne syvällisiin:D
Eli olen alkanut epäillä läheisellä kaverillani masennusta. Hän on aina ollut vähän laiska, mutta viimeisen vuoden aikana olen kiinnittänyt siihen erityisesti huomiota. Hänellä on harrastus, josta hän pitää, mutta siihen liittyviä velvollisuuksia hän ei enää jaksaisi hoitaa.
Liikunnasta hän ei ole koskaan oikein pitänyt, mutta nyt hän ehkä inhoaa sitä vielä enemmän. Minun vapaaehtoista liikkumistani ja kuntoani hän kummastelee kovasti. Koulu menee hyvin, kylläkään tekemättä paljon mitään. Hänen vanhemmat ovat tosi kiinnostuneita kaverin koulunkäynnistä, ja kyselevät häneltä aina kokeisiin, joten hänen ei tarvitse lukea itse.
Lukemisen suhteen hän on myös laiska, ja kopioi mielellään tehtävät muilta tai tekee tunnilla. Koulu ei kiinnosta, ja hän lukee kokeisiin vain vanhempiensa takia, tai niin hän ainakin väittää.
Vanhempien kanssa tulee kuulma usein riitaa, vanhemmat tosin äesyyntyvät ihan oikeista asioista. Kaveri on melko hankala riiteliä. Kavereita hänellä on ja kaikki on päällisin puolin hyvin. Laiskuus vain kummastuttaa.
Hän on itse kiinnostunut masennuksesta ja juttelee mielellään masentuneisden kanssa.
Olemme molemmat 13-vuotiaita, voisikohan syynä olla vain teini-ikä? Muutamalla kaverilla on myös masennus (osalla ei lääkärin diagnoosi, oma arvio ja valitus vain -ehkä turhaankin) saattaisiko se vaikkuttaa?
Olen vähän huolissani, mitä pitäisi tehdä?:(