goosebum_revival3.7.2017 10:32
1/7
Onko evoluutio vahinko?

Elämä on vain ketjureaktio, joka alkoi sattumalta miljardeja vuosia sitten?

Aluksi ei ollut mitään ns. elävää. Sitten sattumalta tapahtui jotain, joka synnytti ensimmäiset solut ja alkoi ketjureaktio. Epäsopivat solukimput (eliöt) kuoli pois kuin eivät olisi ikinä elollisia ollutkaan, mutta sopivat solukimput pysyivät hengissä ja lisääntyivät. Tätä on jatkunut niin kauan, että nykyään on hemmetin monimutkaisia kasveja ja eläimiä ja muita eliöitä, mitkä kaikki kulkee samaa yksinkertaista rataa kuin parin solun kimput aikojen alussa.

Aluksi oli vain yksi jokiuoma universumissa, joka oli sellaisenaan ihan riittävä, mutta jonkin pienen rantahietikon poikkeavuuden takia alkoi pieni osa virtaa tunkea eri suuntaan ja nykyään tämä poikkeava jokiuoma nimeltään elämä/eliöt/evoluutio on menossa ties missä. Vain koska rantahietikossa oli pieni poikkeama. Eikä missään ole merta mihin tämä johtaisi?

Toisaalta tosi kiehtovaa, että vaikka me ollaan vain kasa soluja, kemiallisia reaktioita, muuttuvia molekyylejä, niin meillä on tietoisuus. Tämä molekyylikasa tiedostaa olevansa molekyylikasa :O Universumi on tullut tietoiseksi itsestään.