Puurovelli5.4.2018 15:28
1/15
Oma aknetarinanni ja vinkkejä aknen hoitoon. ♥️

Moi! Jos kärsit aknesta/muuten epäpuhtaasta ihosta, suosittelen lämpimästi lukemaan teksin läpi. ♥️

Sain aknen viime vuonna vähän ennen joulua. Ennen sitä en ollut tiennytkään moisesta tai että se olisi jokin ongelma :D. Nohh olin joulun sillä fiiliksellä että suklaata vaan ja en välitä! En halunnut olla joulua ilman herkutteluja/mitään. En tällöin edes pessyt kasvojani... oltiin muutenkin uusivuosi espanjassa, niin en kiinnittänyt ihoon niin paljon huomiota. Itkin vain pariin kertaan sen kuntoa. Sitten kotiin päästyä mentiin apteekkiin ja ostettiin Basiron ac rasvaa ja naamanpesuainetta. Aloitun käytön ja naaman kunto parani hieman! Olin melko varma, että nyt se parantuu... mutta ei. Kun putelit loppuivat ja itsetunto AIVAN maassa niin päätimme mennä ihotautilääkärille. Lääkäri totesi hormonaalisen aknen. Aknea oli naamassa ja ihan vähän selässä. Mutta poskissa eniten. Noh lääkäri sitten määräsi tetrasyal nimisen antibiottikuurin aknelle ja differin nimisen geelin ja kosteusvoiteeksi ostin lääkärin suosittelemaa aqualan l rasvaa. Olin ihan innoissani! Että nyt alkaa tapahtumaan ja saan itsetunnon takasin mutta ei.. kuuri jatku n. 3kk eikä muutosta juuri lainkaan. Menimme uudelleen samaiselle lääkärille ja hän sanoi, että muutosta ei ole tapahtunut odotettavaa määrää. Nohh, päätimme että aloitan e-pillerit (diane nova) ja nyt yksi levy takana! Muutosta huomattavasti tapahtunut. Iho sileä, mutta ihon alaisia finnejä vielä jäljellä, ja ovat kipeitä.. Mutta ihmiset joilla ei ole aknea: Arvostakaa puhdasta ihoanne (älkää kuitenkaan kehuskelko tai ylpeilkö niille joilla on huono iho :) Siihen ihoon nyt vaan ei voi jokainen vaikuttaa. Joillekkin se on täysin itsestäänselvyys ja normaali arkinen asia. Toisille sen saaminen vaatii 20 vuoden hoidot ja rankat lääkkeet.

Akne sai mut alas. Melkein masennuin kun pidin itseäni niin ”huonona” joka päivä itkin koulun vessassa sitä miltä näytän.. tai no mun ihoa. Aattelin vaa et kaikki pitää mua ällönä ja luulee etten huolehdi mun ihosta. Vaikka huolehdin ja PALJON!!! Yhhh kauheeta ajatellakkin millasta oli n. Kk sitten.. yks aamu vaan itkin ja itkin enkä lopulta edes mennyt kouluun, Aatelkaa ihon takia... niin huonona olin.

Mitä aknea sairastavan ruokavalioon tulee, niin akne ajoi mut melkein syömishäiriöön. JOKA IKINEN ruoka mitä suuhun pistin oli mietittävä tarkkaan että no vaikuttaako tää nyt mun ihon kuntoon tai jos syön yhden keksin ni räjähtääkö mun naama nyt. Välttelin kaikkea! Perunasta tomaattiin... karkista puhumattkaaan!! Ei tullut kuuloonkaan... Niihin aikoihin luin keskustelupalstoja aivan törkeesti.. luin kaikkia kauhutarinoita, että ”sairastin aknea 15.v ja loppua ei näy” tai että ”yksikin karkki yms voi aiheuttaa järkyttäviä paiseita aknenaamalle” Siis aivan järkyttävää!! Olin melkein koukussa keskustelu roska palstoihin, kun hain sieltä ”apua”

Joten.. älkää lukeko niitä palstoja. Ymmärrän että ne saattavat tuoda jonkinlaista ”apua” mutta älkää uskoko kaikkea ihan oikeasti. Trust me.

Loppuun haluan vielä kertoa omat kokemukseni aknesta, ja miten just sun kanttis toimia, jos huomaat alkavasi sairastaa aknea/sairastat jo.


1. Ihotautilääkäri. Ihan ensimmäinen juttu mitä kannattaa tehdä on mennä ihotautilääkärille. Sieltä saa just sulle sopivaa apua. (Jos teillä ei ole rahaa, niin terveydenhoitajaltakin kannattaa kysyä, jos koulussa käyt, tai ihan apteekista) LUKEKAA TÄMÄ: en ole ihotautilääkäri, mutta itse ensimmöisenä ottaisin e-pillerit. Auttavat ihon kuntoon todella paljon ja lähes kaikilla auttaa. Kun taas antibioteista itsellä ei niin hyvää kokemusta. (Toki joillain parantuu niiden avulla!)

2. Don’t care! Tää on TODELLA vaikea kohta. Itsekkään en ole vielä tätä saavuttanut mutta lähellä ollaan! Eli yritä olla välittämättä mitä muut ajattelee yms. Ajattele näin: kaikilla on jokin huonosti: toisen isä on kuollut ja toinen on reilusti ylipainoinen, sun ongelma sattuu vaan olemaan huono iho (joka kaikenlisäksi paranee) nobody is perfect!

3. Arvosta sitä mitä sinulla on. Keskity asioihin jotka tekee itsesi onnellisiksi. Harrasta liikuntaa, ole ystävien kanssa, pidä hauskaa! Ketään ei oikeasti kiinnosta sun iho. ♥️♥️

4. Älä luovuta. Jos joku tuote ei toimi, kokeile toista! Muistakaa että kaikki tuotteet eivät sovi kaikille.

5. Älä huolehdi syömistäsi liikaa. Ihan oikeesti tää on ehkä TÄRKEIN. Älä karsi ruokavaliotasi liikaa. Herkkuja SAA syödä! Muista aina kohtuus, ihan niinkuin puhdas ihoistenkin täytyy syödä herkkuja kohtuudella. Eli irtokarkit viikonloppuna ei oo se pahin juttu. Se on ihan ok, eikä sun iho räjähdä siitä. Jos tottumuksesi on syödä joka päivä herkkuja, korvaa ne vaikka näillä: Riisikakut, pähkinät, Kauramaito, hedelmät (hedelmäsalaatti vie makeannälän ja on todella terveellistä. Vahva vahva suositus!) Ja mitä maitoon tulee niin vähennä... Taas kerran: kohtuudella kaikkea. Jugurtti sinne sun tänne ei vaikuta. Mutta paljo maidon juonti ja juustojen yms syönti ei ole hyväksi iholle (yksilöllistä kylläkin) Korvaa maito kauratuotteilla! Kuten kauramaito, kaurajugurtit yms. Nam!!!!! 😍

6. Kosteutus. Useimmat aknerasvat kuivattavat ihoa. Joten muista kosteuttaa naamasi!! (Jos iho on kuiva se tukkii huokoset) hyviä kosteusvoiteita on esim. Apteekin Humektan. Erittäin kevyt ja tarkoitettu akneiholle. Jos täällä on atoopikkoja niin kuin minä, niin teille suosittelen Ceralan nimistä kosteusvoidetta kasvoille.

7. Sitten kaikkien tietämät kikat ihon hoitoon: omalle ihotyypille sopivat pesutuotteet. Eli pese kasvosi aamuin illoin itsellesi sopivilla tuotteilla ihotyyppisi mukaan (kuiva, sekaiho, rasvoittuva) älä pese myöskään liikaa, se kuivattaa. Jos meikkaat Muista myös käyttää meikkejä jotka tarkoitettu akneiholle eikä tuki huokosia jolloin tilanne vain pahentuu. Suosittelen vahvasti Vichyn Dermablend sarjaa. Peittää erittäin hyvin, ja sopii akneiholle. (Saa apteekeista) , JUO VETTÄ :) kosteutus myös sisältäpäin on tärkeää.

SÄ ET OLE SUN IHO. SÄ OLET ENEMMÄN! ❤️