Vetskari5.7.2018 20:41
1/13
Näin äitini kuolevan tänään, syyllisyys.

Hei. Olen 15v tyttö ja näin äitini kuolevan tänään. Hän soitti ja pyyti tuomaan itselleen kaupasta ruokaa ym. Ja jutteli normaalisti, äänensä oli kuitenkin minua vähän huolestuttava. Toin hänelle ruoat kaupasta ja kun menin hänen asuntoonsa sisään, huomasin makuuhuoneen verisen tyynyn ja veriset paperit lattialla. Järkytys oli kova. Äitini makasi sohvalla ja pyysi tuomaan kivennäisvettä jota olin hänelle ostanut, suun ympärillä oli kuivunutta verta, sanoi että verenvuoto johtuu hänen ikenessä olevasta tulehduksesta. Äitini oli heikossa kunossa, ei pystynyt edes kävelemään kunnolla. Hänellä oli keltainen iho johtuen hänelle todetusta maksakirroosista.(alkoholisti) Ehdotin äidilleni jos mentäisiin käymään lääkärissä, että hänen olisi pakko mennä sinne. No hän vastasi siihen että hän ei halua lähteä johon vastasin että mennään sitten huomenaamuna johon hän osittain suostui. Hänen asunnossaan oli aivan kamala haju, jokapaikassa verisiä papereita ja lavuaari myös verta täynnä. Rupesin siivoamaan asunnossa koska haju kulkeutui myös kerrostalon rappukäytävään. Äitini siirtyi istumaan ja näytti hyvin väsyneeltä, mumisi itsekseen jotain. Kysyin onko hänellä kaikki hyvin ja ei vastannut ja mitä teen, JATKAN SIIVOAMISTA. Ajattelin että tämä ei halua vastata minulle. Kuitenkin vähän ajan kuluttua huomaan äitini nukahtaneen ( kuului kuorsauksen ääntä) ja ajattelin että antaa levätä ja menin asunnon ulkopuolelle soittamaan isälleni ja kerroin äitini tilasta,koska olin todella huolissani. Isäni tämän jälkeen soitti ambulanssin äitini luo ja kun he tulivat paikalle, laittoivat äitini lattiallr ja eivät saaneet pulssia tuntumaan. He alkoivat elvyttämään ja kutsuivat toisen ambulanssin apuun, isäni tuli omalla autollaan kanssa. Odotimme keittiössä isäni kanssa kunnes meille tultiin kertomaan että äitini oli menehtynyt.. MIKSEN SOITTANUT AMBULANSSIA HETI KUN NÄIN ÄITINI OLEVAN NIIN HUONOSSA KUNNOSSA??! Mitä jos hänet oltaisiin voitu vielä pelastaa.. Ensiapulaiset sanoivat että oikeastaan tilanne oli aika toivoton silloin kun tulivat paikalle. Ennen kuin ilmoitin isälleni äidin tilanteesta, olin laittanut veljelleni viestiä että verta on jokapaikassa ja äidin jalat ei kanna. Veljeni oli soittanut äidilleni ja sanonut että soittaa ambulanssin paikalle mutta äitini oli sanonut että jos sen tekee ei ole enää missään tekemisissä veljeni kanssa ja niinpä veljeni ei soittanut. Se ei ole kuitenkaan millään tavalla hänen vikansa.
Olin eilen käynyt äitini luona hoitamassa hänen koiraansa ja taas käynyt kaupassa hänelle ja silloin sainoi että hänen jalkansa eivät oikein meinaa kantaa ja että häntä huimaa. Silloin verta ei ollut vielä vuotanut paljoa ja uskoin että se johtu ientulehduksesta. Niimpä ajattelin jos se johtuisi siitä että äiti ei ollut syönyt tarpeeksi ja toin hänelle ruokaa. Äitini oli todella laiha ja keltainen myös silloin. En edes maininnut hänelle silloin lääkäristä... OLISI PITÄNYT.
Tiedän että asialle ei voi enää mitään, mutta se juuri eniten minua masentaa. Ja tiedän että ei saisi jossitella mutta jos olisin vain heti soittanut ambulanssin paikalle, äitini voisi olla vielä elossa.... Koen niin paljon syyllisyyttä, vaikka minulle on sanottu että tein kaiken mitä pystyinkin. Tämä on vain niin iso shokki koko perheelleni, vaikka tämä oli kyllä odotettavissa.
En vain tiedä miten koskaan tulen pääsemään tästä yli. Tulen varmaan aina kokemaan tästä syyllisyyttä. En voi uskoa että tänään vielä juttelin äitini kanssa siitä mitä hänelle kaupasta ostan ja nyt hän on poissa.
Kiitos jos olet jaksanut lukea koko viestin. Tää oli samalla omien ajatusten purkaus.
Onko kukaan kokenut samaa ja jos on miten olette päässeet siitä yli?