Dreamofgold4.7.2018 21:28
1/9
Milloin on oikea aika päästää irti koirasta?

Oletteko enemmän sillä kannalla, että parempi päästää toinen pois, kun on vielä ok. kunnossa vai vasta, kun on selvästi "vaivainen"?

tässä oma tarina:

Itsellä on nyt tämä pahoin pelätty kysymys edessä. Koira ei ole vielä iällä pilattu (syksyllä 9v,15kg keskikoon koira, joka voisi elää jopa 15-16v)tosin omistaa rytmihäiriön joka ollut oireeton, mutta viime talvena se loukkasi takajalasta pari lihasta oikein kunnolla. Ei ontunut jatkuvasti, mutta makoilun jälkeen konkkasi täysin kolmijalkaisena jonkin aikaa.

Käytiin ell, jossa rajattiin ristari tms vammat pois ja kipulääke sekä pistettävä nivelaine mukaan kotiin. Käytiin hierojalla sekä laser hoidoissa kesään asti siten, että hierottiin 1krt/vko ja laser joka toinen viikko. Ontumiset saatiin pois ja koiran liike oli parempi, kuin koskaan.

Nyt kun hieronnoista on "vierottauduttu" noin. 1,5kk sitten on koira alkanut jälleen satunnaisesti ontua, varsinkin heti, jos se pääsee lenkillä irti ja ottaakin muutaman rivakamman askeleen ja nyt puhutaan ihan vain löysästä laukkailusta. Kaikki entiset harrastukset (mm. agilty) on jo kuopattu ja koira nyt ei ole mikään duracellpupu liikkeissään vaan enemmänkin karvinen arjessa.

Olen itse aina hokenut, että omia koiriani en lähde operoimaan tai elättämään lääkkeillä, mutta nyt varmasti vähintään tonnin koiran kuntoutukseen laittaneena taisi unohtua tuo lause. On vaan niin sydäntä särkevää ajatella, että ensikoirasta pitäisi päästää irti näin aikaisin ja, kun se ei kuitenkaan ole kivuissa koko ajan ja on muutenkin iloinen oma itsensä... Mutta takaraivossa kuitenkin iloista koiraa vastaan sotii se, ettei entinen kilpaurheilukoira pysty edes lenkkeilemään kuin narun päässä katsellen, kun muut painelevat pitkin metsiä ja peltoja.

Päätöksen tekoon olen antanut itselleni nyt aikaa siihen asti, että maat rupeavat kohmettumaan, sillä haluan haudata koiran pihaan. Tämä teksti tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan, mutta pelkään myös, että mitä jos koiraa ei lopeteta syksyllä ja tulevasta talvesta tulee yhtä jäinen kuin viime talvi ja koira liukastuu uudelleen, jonka seurauksena jalkakin menee uudelleen.

Kaikkien näiden seikkojen punnitseminen on saanut oman pään ihan sekaisin! Onko muut olleet samassa tilanteessa?