Nietta2.3.2018 7:08
1/10
Millainen on naisellinen nainen?

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43393-millainen-on-naisellinen-nainen

Naisellisuuden sisältöä on pohdittu sadoissa nettikeskusteluissa ja artikkeleissa. Seuraavassa muutamia poimintoja nettikeskusteluista:

Onko naisellinen nainen typerä heikkovoimainen bimbo?
Nainen voi olla naisellinen silloinkin kun on negatiivinen.
Naisellisuus on sitä, että suhtautuu peruspositiivisesti miehiin.

"Naisellisen naisen ominaisuudet: emotionaalinen, subjektiivinen, helposti vaikutettavissa, alistuva, ei pidä matematiikasta tai tieteestä, järkyttyy pikku kriiseistä, passiivinen, epälooginen, kotisuuntautunut, ovela, loukkaantuu helposti, vaikeuksia tehdä päätöksiä, itkee helposti, riippuvainen, puhelias, tahdikas, hellä, tietoinen muiden tunteista, uskonnollinen, kiinnostunut ulkonäöstään, siisti, voimakas turvallisuuden tarve, nauttii taiteesta ja kirjallisuudesta, ilmaisee helliä tunteita helposti, hoivaava.

Naisellisuus on maskuliinisten kykyjen ja piirteiden puutetta. Naisellisessa naisessa ei ole kilpailullisuutta, aggressiivisuutta, tehokkuutta, pelottomuutta ja voimaa. Naisellinen nainen suuntautuu naiseutta kohti ja on ylpeä ollessaan nainen. Naisellinen nainen tarvitsee miestä puolustamaan itseään."

--

Mitä mieltä? Tunnistitko itsesi? Kovasti on negatiivisia mielleyhtymiä naiseudesta, mutta se tuskin on kenellekään yllätys...

Olen itse miettinyt miten naiset voivat harjoittaa ammatteja koska naisilla ei artikkelin mukaan ole voimakasta kykyä ajatella itsenäisesti. Nainen valitsee hyvin usein mukavan vaihtoehdon uuden tai innovatiivisen sijaan.