ptruu16.7.2017 16:03
1/55
Miksi niin moni vihaa kaikkea suomalaista?

Varsinkin nuoret.
Tiedän tooosi monia semmosia, joiden mielestä on noloa olla "juntti suomalainen" ja puhua suomea. Mun mielestä on just älyttömän hienoo et osataan jotain näinki vaikeeta kieltä + kaiken lisäks osataan aika hyvin englantiakin.
En nää mitenkään pahana et halutaan matkustella, kuunnellaan ulkomaalaisia bändejä yms. Päinvastoin, itekki tykkäisin hirveesti mennä johonki ulkomaille, kuuntelen välillä ulkomaista musaa ja katon leffoja.
Mua kuitenkin ärsyttää semmonen tietynlainen suomiviha, esim. jos laitan radion päälle ja sieltä sattuu tulemaan joku suomalainen biisi (joka on mielestäni hyvä) niin saattaa alkaa heti lentelemään valituksia. Jos katotaan porukalla telkkaria niin "juu mä en sitte mitään suomalaista paskaa kato". Kerran kaverin kanssa kokeiltiin saada muita meiän kaa leffaan, selitettiin että mitä siinä leffassa tapahtuu ja kaikki oli vielä siinä vaiheessa messissä. Lopussa ne kysy, että onhan siinä sit tekstitykset ja ku sanottii että ei, se on suomalainen, niin pari tyyppiä alkoi aukomaan heti päätään ja sano että jos se on suomalainen, se ei voi olla mitään muuta kuin täyttä paskaa.
Eikä tääkään oo vaan mun kaveripiirin juttu, vaan tähän törmää kans netissä ja muutamat ihan muuallaki asuvat tutut on sanonu tästä ihan samasta. Rasittavaa tommonen :c