ehdotontotuus6.5.2018 12:56
1/40
Miksi matematiikka koetaan tylsänä?

Luin HS:n kolumnin Inhosin matematiikkaa, ja niin inhoaa moni muukin – ongelmaan olisi yksinkertainen lääke, eikä se ole pakottaminen (https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005667835.html)

[quote=HS]Yläasteella jo inhosin matikkaa. Se tuntui tylsältä, tarpeettomalta ja vaikealta. --

Ja suomalaiset koulut ovat täynnä oppilaita, jotka ajattelevat kuten minä. Matematiikka pelottaa ja tylsistyttää lapsia. Mitä pidempään koulussa istutaan, sitä negatiivisemmiksi asenteet muuttuvat.--

Kahdeksasluokkalaisista enää joka kymmenes tykkää matematiikasta.[/quote]


Ymmärrän sen, että jos matikka tuntuu hankalalta, se ei todellakaan ole mukavaa. Ja sitä rataa.

Mutta että TYLSÄÄ? Ainakin minun aikanani matikka oli fysiikan ja kemian ohella käytänössä ainoa lukuaine, jossa joka tunnilla oikeasti pystyi tekemään itse jotain muuta kuin istumaan perseellään, kuuntelemaan ja kopioimaan opettajan kirjoituksia piirtoheittimeltä tai taululta.

Olen ikävystynyt maantiedon, hissan, mantsan, bilsan jnejne tunneilla niin paljon, että olen ajatellut omia projektejani tunteja, nukkunut, toivonut olevani hammaslääkärissä...

Ruotsin ja enkun tunneilla on vituttanut, kun en ole tajunnut mistään mitään, mutta vaikka kielet olivat vaikeita, en muista sellaista samanlaista, aivot soseeksi muuttavaa tylsyyttä kuin vaikkapa historasta. No okei, sitten kun olin yksinkertaisesti heittänyt kirveen kaivoon enkä enää viitsinyt edes yrittää tehdä tehtäviä, sitten oli aika tylsää. Tämä kuitenkin tapahtui kunnolla vasta lukiossa.

Jos koet matikan tylsänä, niin miksi? Onko sinulla joku ajatus siitä, miksi matikka tuntuu tylsältä?