emilianna27.4.2017 18:26
1/22
Miksi haluat lapsia?

Mulla on aina ollut tosi selkeä näkemys lapsista. En ikinä halua omia. Vaikka haaveilen joskus silloin tällöin ns. "normi" perhe-elämästä eikä mulla ole mitään lapsia vastaan en halua.

En tiedä olenko vaan pessimisti. Ensin kun tulee raskaaksi on se riski, että lapsi on vakavasti sairas tms joka on stressaavaa niin perheelle kuin itse sille lapselle (sairaudesta riippuen). Sitten kun lapsi kasvaa on jatkuvasti erilaisia uhkia. Oon nähnyt niin netissä kun irl raakaa kiusaamista. En ikinä tahtoisi, että oma lapsi tai kukaan joutuu kokemaan sitä. Miksi toisin lapsen maailmaan joka joutuu kärsimään pahimmassa tapauksessa siitä koko elämänsä.

Lisäksi maailma on täynnä orpoja ja kärsiviä lapsia. Tuntisin kauheaa syyllisyyttä antaa yhdelle/useammalle lapselle upeat puitteet elämälle, kun monet kärsii. Olen joskus myös miettynyt adoptoimista, mutta näin rasistisessa maailmassa pääsemme taas samaan asiaan mistä sanoin aikaisemmin. Ei siinä, kyllähän sillä lapsella olisi paremmat oltavat täällä. Mutta toisaalta ei hän tiedä sitä, jos joutuu rankasti koulukiusatuksi ja ajautuu itsetuhoiseksi.

Kertokaa syitä miksi te haluatte saada lapsia. Haluaisin asiaan uusia näkökulmia.