cheeseus19.3.2018 10:59
1/1
Mikä Kuopion lastensuojelua vaivaa?

" Hyvät tulokset vanhemmuudenarvioinnista (turvalliset kiintymyssuhteet ja hyvä yhteishenki) saanut päihteetön perhe, jossa ei ole mielenterveys- tai väkivaltaongelmia painostettiin Sitran rahoittaman Jatkopolut Oy:n omistamaan Hermannin perhekuntoutuskeskukseen hatarin perustein (erityislapsen käytös) peräti viiden kuukauden ajaksi.

Perhekuntoutuskeskus Hermanni ei huomioinut perheen äidin suolistosairautta eikä pystynyt tarjoamaan äidille sopivaa ruokaa kuntoutuksen aikana Kuopiolta saamastaan lähes 50.000 euron korvauksesta huolimatta. Kun äiti pyysi lupaa hankkia ja valmistaa itse ruokansa, perhekuntoutuskeskus eväsi pyynnön.

Kun äidin suolistosairaus paheni ja verenpaine nousi hälyttävästi väärän ravinnon takia henkilökunta vähätteli äidin kipuja ja eväsi tältä lääkityksen. Kivut johtivat päivystyskäyntiin sairaalassa. Henkilökunta pilkkasi äitiä sairaalakäynnin johdosta.

Vanhempien ilmoitettua haluavansa keskeyttää vapaaehtoisen 5kk jatkuneen perhekuntoutuksen heidän lapsensa sijoitettiin kiireellisesti ilman, että kiireellisen sijoituksen lastensuojelulain mukaiset kriteerit välittömästä vaarasta olisivat täyttyneet esittäen lapselle, että tämä " pääsee katsomaan kivoja eläimiä".

Rajoittamistoimille ja sijoitukselle ei ole lainalaisia perusteita, päätöksiä eikä kirjauksia.

Muutaman viikon kuluttua sijoituksesta sijaisperhe palautti lapsen, koska sijaisvanhemmat eivät pärjänneet tämän kanssa lapsen voimakkaan oireilun vuoksi.

Kuopion lastensuojelu siirsi lapsen laitossijoitukseen, jonka on todettu olevan kehityksen riski adhd-lapsille. Sijoitetun lapsen ja hänen vanhempiensa yhteydenpitoa rajoitetaan lainvastaisesti.

Jatkopolut Oy:n ostaneesta Folmer Management Oy:stä löytyy mm. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.
Folmerin rahoittajat, erityisesti Sitran päättäjät voisivat pohtia tuottaako Jatkopolut Oy:n lastensuojelubisneksen rahoittaminen lapsille ja perheille reilua ja kestävää tulevaisuutta?

Miksi ja kenen toimesta/päätöksellä Sitra ja Kuopion kaupunki haluavat rahoittaa tutkimattomia ja valvomattomia "perhekuntoutuksia"?

Miksi ja kenen päätöksellä Kuopio on valmis tuhlaamaan kotiavun koko vuosibudjetin verran yhden perheen laitostamiseen, hajottamiseen ja syrjäyttämiseen?" https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/kuopio-maksaa-lahes-50-000-euroa-perheen-hajottamisesta-ja-noyryyttamisesta-sitran-rahoittamassa-perhekuntoutuksessa