minim27.4.2018 0:52
1/32
Miehiltä ajo-oikeus pois

Monelle on varmaan tuttu tämä joidenkin miesten aloittama hassunhauska adressi siitä, kuinka kaikilta naissukupuolen edustajilta pitäisi kieltää autolla ajaminen.
Näiden miesten syynä adressin luomiseen ja allekirjoittamiseen olivat heidän itsensä mukaan naissukupuolen huonommuus miehiin verrattuna, kuten surkea havainnointikyky ja tyhmyys. Tavoitteena näemmä turvallisempi liikenneympäristö kaikille. Adressi: https://www.adressit.com/
naisilta_henkiloauton_ajo-oikeus_pois

Yritys oli hyvä, mutta näiden miesten tiedot kyseisestä aiheesta hälyyttävän puutteelliset. Niinpä haluaisinkin itse auttaa heitä ja koko Suomen valtion asukkaita saavuttamaan tämän tavoitteen turvallisuudesta liikenteessä. Naisten poistaminen sieltä ei toki auttaisi, sillä kaikkien tilastojen mukaan miehet aiheuttavat moninkertaisesti enemmän kolareita ja muita liikenneonnettomuuksia.

Tilastollisesti miehet hyppäävät rattiin humalassa paljon useammin kuin naiset. Heiltä siis puuttuu naisen hyvä arviointikyky ja keskittyminen ajaessa. Kuolemaan johtaneisiin rattijuopon aiheuttamiin onnettomuuksiin syyllistyneistä 90% on miehiä. Sen lisäksi vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan miehet aiheuttavat 70% kaikista liikennevahingoista. Jos siis miehiltä otettaisiin ajo-oikeus pois, onnettomuuksia tapahtuisi paljon yli puolet vähemmän. Minusta tämä turvallisuuden takaaminen kansalle ei kuulosta ollenkaan huonolta! Tyypillisin syy miehen ajamalle kolarille on hallinnan menetys. Jos edes niin helppoa ajoneuvoa kuin autoa ei pysty hallitsemaan, eikö se ole jo aika hälyyttävä merkki?
Lähde: kaleva.fi

”Tilastokeskuksen tietoihin perustuva selvitys osoittaa selvästi, että mies on liikenteen suurin yksittäinen riskiryhmä. Myönteisten tulosten saamiseksi myös erilaiset kampanjatkin on siksi syytä keskittää miesten suuntaan.”
Miehille siis pitää järjestää kaiken maailman kamppanjoita, jotta he oppisivat ajamaan paremmin. Mielestäsi tähän kuluu aivan turhaa rahaa ja aikaa valtiolta, kun paljon vähemmällä päästäisiin, jos miehet eivät yksinkertaisesti ajaisi ollenkaan. Silloin myös taattaisiin varmasti, että onnettomuuksien määrät liikenteessä pienenisivät. Miten voimme muka olla varmoja, että miesten ja poikien tukiopetukset ja kampanjat ajamiseen oikeasti auttavat? Ei sitä kaikkea opi, vaikka kuinka haluaisi.
Lähde: Moottori-lehti

”Monet miehet kokevat, että miehet ovat naisia taitavampia ja varmempia kuljettajia. Tilastot puhuvat kuitenkin naisten puolesta: vuonna 2013 kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa 85% aiheuttajakuljettajista oli miehiä.”
Miehillä on liikaa harhakuvitelmia omista kyvyistään. He luulevat olevansa paljon parempia kuskeja kuin oikeasti ovat. Minusta noin harhaluuloisia ja todellisuutta ymmärtämättömiä ihmisiä ei pitäisi päästää rattiin.
Lähde: yle.fi

Tämän lisäksi miesten aiheuttavat liikenneonnettomuudet ovat paljon useammin vakavempia kuin naisten. Myös suurin määrä kuolemaan johtaneista kolareista on miesten ajamia. Ajatelkaa nyt kuinka paljon ihmishenkiä olisimme säästäneet, jos miehet eivät saisi ajaa!

Niinpä ehdotan parempaa ratkaisua liikenneturvallisuuden takaamiseksi kuin naisten poistamista liikenteestä. Nimittäin kun miesten poistamisella sieltä olisi todistetusti paljon suuremmat positiiviset vaikutukset. Miehillä on usein harhaiset luulot omista taidoistaan ratissa, he eivät osaa ennakoida ja välttää onnettomuuksia, he jättävät suojatiet huomioimatta ja vahingoittavat jalankulkijoita, eivät käytä turvavyötä ja ajavat humalassa. En siis tarkoita että jokainen miesyksilö toimii aina näin, mutta prosentuaalisesti huomattavasti useammin tätä tapahtuu miesten keskuudessa kuin naisten.

Kuka kannattaa? Huomautettakoon vielä että reilusti yli tuhat miestä allekirjoitti heidän adressinsa ja oli sitä mieltä, että naisihmistä ei tulisi päästää rattiin. Suurin osa naisista totesi koko homman olevan pelkkä vitsi, johon naisen ei pitäisi puuttua tai nalkuttaa asiasta. Lähinnä siis naiset vain puolistelivat koko adressia, tai eivät ainakaan vastustaneet. Katsotaan suhtautuvatko miehet ja naiset samalla tavalla minun adressiini koskien miehiä ja saanko yhtä monta allekirjoitusta vitsillä, tai miksei tosissaankin!