enkeksinimmee21.6.2017 11:49
1/16
masentuneena lukioon

Juu en tiiä onks tää oikee aihealue tai jotai... (en jaksa/kehtaa kirjottaa kirjakielel yms, jos o pahoin virheit nii nyt ei tosissaan sit kinostele...)
Mut siis alotan 9 luokan tulevana syksynä (vuoden myöhässä oman ikäsistä, ei siit ehk sen enempää...) mut siis asia on se että en todellakaan tiedä mitä mun pitäis tehä peruskoulun jälkee... amiks ois helpompi vaihtoehto yms mut siel ei yksinkertaisesti oo mulle mitään, meinaan amis ei tarjoa mulle mahollisuuksia,koska mikään aloista ei vaan oo mulle. Äidin ja muitte tuttujen mielest mulle hyvä vaihtoehto ois lukio, vaik en oo mikääm erityien hyvä koulus. (Keskiarvo 7.9 tai jotai sinne päi) tietenkin yritän parantaa sitä ja oon nyt miettiny kaikkee ett tänä vuon yritän parhaana: viittaan tunnneil, teen läksyt ajois, luen lukuläksyt, pyydän rohkeesti apuu yms. Mut ongelma on ahdistus ja masennus. En oo puhunu asiasta koskaan kellekkään.. ja pelkkä ajatus ett mu tutut tai kaverit tietäis jotai tollasta saa mut vaan entistä ahdistuneemmaks ja mua oksentaa ajatus. Enkä tiiä mite mu vanhemmat reagois, tai siis mm. Iskäl o alholiongelmii, masennusta, äiti kärsii välil unettomuudesta ja tiiän ett se ottaa rauhottavii välil, muutenki on jonkin verran rahaongelmii ja kaikkee sellasta. En oikein tiiä mitä tehä tai oon joskus puhunu kavereitteni kanssa kaikkee ja oon kertono mun iskän alkoholiongelmasta (vaik kyll sen huomaa) mut en oo koskaan puhunu omist tunteist yms. Se ett oon nii helvetin ahistunu kaikest: koulust, omast elämäst. Tuntuue ett mu elämä tulee ain olee yhtä helvettii,ett en voi olla onnellinen kosk ain jotai pahaa tapahtuu, ett kaikii vihaa mua ja aattelee ett oon iha vitu paska joka ei voi onnistua missää. Oon tosi monesti aatellu omaa kuolemaa ja mitä tapahtuis joss vaan kuolisin, tappaisin itteni tai kuolisin onnetoomuudessa nii kenenkää ei tarvis potee missää huonossa omassatunnossa. Oon miettint tuleeko must samanlainen onneton paska joka ei saa mitää aikaan. Oon miettiny liian monta kertaa mist kaikki johtuu, mist tää kaikkki masennus johtuu ja ehk se on tosi yksinkertaisa ja selvää mut meinaan kaikki mun elämäs tuntuu olevan hankalaa.. nii kui alus sanoin ett en käyn kouluu oman ikästeni kanssa, koska oon jääny ala-asteella luokalleni.. joka ei missää vaiheeessa oo parantanu itsetuntoani päin vastoin. Monen open mielest oisin pärjänny iha hyvin oman ikästen kannsa, mutta nii en näyttävästi.. muutenki kaikki pienet asiat on lytänny mua ain alaspäin. Oon aina ollu arka ja outo lapsi ja outous on ain näkyny, mua on pienesti kiusattu, meinaan syrjismistä ja selän takanpuhumista. On olli tosi vaikeeta sen jälkee luottaa yhtää kehenkää ja näi.
Sinäänsä asiasta sais niinpaljo kirjotettuu mut must tuhtuu ett toi ehk riittää... haluisin apuu ja vinkkei teilt. Mitä mun pitäis tehä. Tos ammatti/luikio asisast sanon ett tykkääm lukee ja kirjottaa nii haluisin sillee lukioon opettelee kirjallisuustta(äidinkieli on ain ollu vahvin aine, vaik ei ehkä täst tektist huomaa...) opo on sanonu ett kyll mä pärjäisin lukios mm. Vahvan äikän takia, mut ongelma on just siin mite jaksaisin.. joo ti mul vissii muuta, kiitti jos jaksoit lukee yms.