Nokkamukiii2.3.2018 18:17
1/6
Lukio stressaa!!!

Laitoin nyt syvällisiin.

Siis pari päivää sitten mä pyörryin ekaa kertaa mun elämässä, ja mulla oli ennen sitä pyörtymistä hengenahdistusta ja mä itkin. Tää kaikki johtu siitä, että mä mietin lukiota. Mua ärsyttää, ku suhtaudun lukion alkuun näin vakavasti, et se häiritsee mun arkea ja itken melkein joka ilta.

Mä en oo ikinä joutunu kokee näin isoa muutosta mun elämässä (se muutos on mulle oikeesti iso asia), koska ykkösluokalle mentäessä ei oikeen ajatellu asioita kauheen vakavasti, kun oli niin pieni. Yläasteen alku oli jännittävää, mut ei niin paha, koska mulla oli yli 10 kaveria siinä koulussa jo entuudestaan ja sama tuttu koulu mitä ala-asteellakin. Mun matkakin oli vaan 2 minuuttia pitkä (okei, tähän lukioon mihin mä oon menossa on myös kylläkin alle 5 minuuttia) ja koko tilanne oli kuitenkin semi turvallinen näiden asioiden takia.

Mut just sen takia, ku en oo joutunu vaihtaa yläastetta niin tää lukioon vaihto on nyt tosi iso juttu. Mua ahdistaa tosi paljon ja stressaan tätä oikeesti _ihan joka päivä_. Oon alkanu näkee painajaisia lukiosta ja kaikesta siihen liittyvästä...

Ja sen lisäks, että lukion alku on jännittävää ja pelottavaa, niin mua harmittaa se, et tuun luopuu mun kavereista, ystävistä ja kaikista ihmisistä, joitten kanssa oon viettäny 9 vuotta saman katon alla joka päivä. Oon muutenkin sellanen ihminen, joka ei kaipaa muutosta ja haluaa vaan aina sitä tuttua ja turvallista.

Oon samaan aikaan innoissani, mut samaan aikaan stressaantunut, ahdistunut ja ihan helvetin peloissani. Mä oon innoissani siitä, että tuun tapaamaan uusia ihmisiä ja saan uusia kokemuksia ja muistoja. Mut pelkään kaikkea muuta.

Oho, tuli aika pitkä teksti... mut jos tääl ois joku, joka samaistuis ja haluis jutella täst jutusta niin ois tosi hyvä juttu. En jaksais itkee ja stressata koko ajan. Ja mua nolottaa, et tää on mulle näin iso juttu ja et vedän täst tälläsen shown, mut ku en oo henkisesti valmis mihinkään lukioon ja muutenkin vituttaa et tän ikäsen pitäs tehä näin suuria päätöksiä jostain lukioista ja kesätyöpaikoista...

Noniin vihdoin sain avautuu.