Royyy20.6.2017 19:03
1/71
LUE: Näin pääset eroon elämäntavasta, minkä et tiennyt olevan äärettömän tuhoisa

Elämäntapa, tottumus, asennoituminen, mitä pidetään nykyään harmittomana ja normaalina mutta mikä onkin todellisuudessa erittäin hälyttävä.
Ihmiskunta on tällä hetkellä pahassa taantumassa, tai oikeastaan valitettavasti vasta taantuman alussa. Olemme hyvää vauhtia kiitämässä kohti pohjaa.
Koko ongelma on tiivistettävissä yhteen asiaan: Ihmisten passiivisuuteen.

On suorastaan oksettavaa, että niin usea teistäkin viettää lomapäiviään demissä. Vittu demissä. Kirjojenkin lukeminen on suhteellisen turhaa puuhaa.
Olisi vielä jokseenkin ymmärrettävää jos käyttäisitte demittämisenne keskustelemalla kehittävästi, mutta kun suurin osa keskusteluista on turhaa paskaa.
Otan nyt esimerkin sellaisesta, eikä tätä sitten oteta henkilökohtaisesti, koska suurin osa keskusteluista on samanlaisia ja olisin voinut satunnaisesti poimia minkä tahansa. Tämä on nyt vain opetuskäyttöä varten:

https://www.demi.fi/keskustelut/oma-planeetta/kohta-jo-kuukausi-kesaa-tuhlattuna

Hienoa. Kuukausi sitä kesää tuhlattuna. Sen sijaan että asialle tekisi jotain, siitä tehdäänkin demiin keskustelu?
Tämä tiivistää niin hyvin nykyajan ihmisten inhottavan ja velton asenteen. Mitään ei saada aikaan, itseään ei osata kehittää, elämä pyörii erittäin pinnallisten kuvioiden ja oman mukavuuden ympärillä.

En missään nimessä nyt syytä keskustelun aloittajaa tästä, koska kyse on asenteesta, mikä on nykyään normi ja vain harva tiedostaa mikä siinä on vikana.
Tämä on vähän kuin joidenkin uskontojen suhteen; niin kauan kun et tiedä niiden olemassaolosta, et ole väärässä, olet vain tietämätön raukkaparka jolle annetaan anteeksi. Heti kun tiedät, mutta päätät silti toimia toisin, teet väärin ja olet tuhoon tuomittu. Näin kärjistettynä.
Eli jos te vielä tämän luettuanne päätätte jatkaa samalla linjalla, olette yksinkertaisesti typeriä.

Se mitä ihmisten tulisi viimeistään nyt alkaa muuttamaan toimintatavoissaan, jotta taantuma voitaisiin pysäyttää ja kehitys pääsisi jatkumaan kohti uudenlaista korkeatasoisempaa maailmaa, voidaan tiivistää viiteen pääkohtaan:

1) Itsensä tavoitesuuntautunut kehittäminen

2) Turhan ja mielihyväkeskeisen toiminnan aktiivinen karsiminen

3) Tarkoituksenmukainen ajattelu ja toiminta

4) Älyllinen ja tiedollinen ajantasaisuus

5) Tulevaisuutta tarkasteleva ja sen perusteella jatkuvasti kehittyvä elämänasenne

Kutsun tätä teoriaa nyt vaikkapa Royismiksi, jotta se painuisi mieleenne paremmin. Käyn jokaisen kohdan suurpiirteittäin läpi tällaisen Royismin ideaalilapsen, Royn avulla.
Roy on nuori aikuinen ja haluaa omalta osaltaan olla tulevaisuuden maailmamme edustava, sopeutuva ja ennenkaikkea sitä kehittävä jäsen. Hänestä teidän tulee ottaa mallia.

Ensimmäinen kohta tulee Royn elämässä ilmi niin, että hän harrastaa joka päivä vapaa-ajallaan jotakin, mikä kehittää häntä ihmisenä. Maanantaisin Roy lukee uusia tiedeartikkeleita, tiistaisin hän opiskelee omatoimisesti biologiaa sekä uutta hyödyllistä kieltä, keskiviikkoisin hän urheilee, torstaisin hän käy syvällisiä ja innovatiivisia keskusteluita internetissä tasokkaassa seurassa, jne.

Toinen kohta näkyy niin, että kun Royn tekisi mieli pelata pleikallaan koko loppuilta ihan vain koska hän voi, hän muistaa, että se ei ole yhtä kehittävää kuin esimerkiksi kirjan lukeminen ja muuttaa tietoisesti suunnitelmaansa tämän päättelyn tuloksena. Ensimmäisellä kerralla Roy pelaa vaikkapa vain kaksi tuntia ja lukee loppuajan. Toisella kerralla hän lukee kaksi tuntia ja kirjoittaa omaa kirjaansa toiset kaksi.

Kolmas kohta on monitulkintaisempi, mutta se voi liittyä esimerkiksi kavereiden näkemiseen. Roylla on kolme kaveria joita hän on luvannut nähdä samana päivänä, mutta näihin näkemisiin uppoaisi helposti koko päivä. Hän voisi nähdä jokaista vuorotellen, mutta hän päättääkin kutsua jokaisen heistä samaan aikaan luokseen, sillä ajattelee, että jatkon kannalta on parempi että nämä kaverit tutustuvat toisiinsa ja samalla tulee hoidettua kolme kärpästä yhdellä iskulla. Oikeastaan neljä, sillä Roylle jää tällä tavalla vielä omaakin aikaa käytettäväksi.

Neljäs kohta on hyvin yksinkertainen.
Roy lukee joka päivä uutiset monesta eri luotettavasta lähteestä, vertailee ja harjoittelee kriittistä lukutaitoa. Hän ottaa selvää asioista, muistaa lukemansa ja kuulemansa jälkeenpäin, sillä pitää jatkuvasti aktiivista ajatteluprosessia yllä. Hän oppii yhdistämään asioita toisiinsa, arvostelemaan ja kyseenalaistamaan sekä pohtimaan ratkaisuja maailman epäkohtiin. Roy ei niele pureskelematta, eikä syö pelkästään yksipuolista ruokaa, näin kuvainnollisesti.

Viides kohta liittyy vahvasti edellisiin kohtiin. Royn ajattelutapa ei ole luokkaa "päivä kerrallaan tässä eletään, mitä sitä pohtia liikaa tulevaa" vaan pikemminkin "osaan ottaa irti kaiken päivästäni, mutta katson samalla myös tulevaisuuteen".
Roy pohdiskelee ja keskustelee niin omasta, tuttaviensa kuin koko maailmankin tilasta asennoitumisella, että mitä tilanteen parantamiseksi tulisi tehdä ja millaisia uusia näkökulmia ja vaihtoehtoja on olemassa. Royn tärkein periaate on:
Mitä tänään voisin tehdä, jotta huominen olisi parempi?

Näistä malleista ehdottomasti ajankohtaisin ja teille tärkein kohta aloittaa on kohta 2. Etenkin se mielihyväkeskeisestä toiminnasta eroon pääseminen. On niin helppo viettää vapaa-aikansa tekemättä mitään hyödyllistä. Miksi siis tehdä niin?
Miksi et kokeilisi, mitä kaikkea juuri sinä voit tehdä?
Piirrä, maalaa, kirjoita, sävellä, keksi ja luo, keskustele ja ota selvää maailmasta. Maailmassa on loputtomasti tärkeitä ja oikeasti mielenkiintoisia asioita, että on helvetinmoista turhuutta käyttää aikansa pelkästään pelien pelaamiseen tai facebookin selailuun.

Valinta on nyt sinulla, voit joko ryhtyä tekemään elämästäsi tarkoituksellista tai sitten vain tuudittautua passiiviseen, merkityksettömään elämäntapaan.
Muutos on sinusta kiinni.