Vihersimpykka15.5.2017 17:32
1/31
Lasten sukupuolineutraali kasvatus ei käy järkeen

Empä ny tiiä onko kovinkaa syvälline mut who cares?

Eli aattelin nyt kertoa tässä oman mielipiteeni asiasta, enkä tarvitse paskamyrskyä osoittamaan sitä, kuinka "väärässä" olen. Kiitos.

Lähiaikoina on puhuttu paljon siitä, miten lapsia pitäisi kasvattaa vähemmän sukupuolipainotteisesti. Mun henkilökohtainen mielipide on kuitenkin se, että se ei ole ok, että teet 3v paavostasi paulan tai toisinpäin...

Ja voin listata syitä miksei tämä kasvatustyyli yksinkertaisesti ole hyvä.

1.
Ajatellaanpa päiväkoti-ikää, kun lapset alkavat leikkimään ja tutustuvat muihin ihmisiin samalla tutkien itseään ja ympäristöään. Tässä(kin) iässä lapsi saattaa kärsiä jo ryhmäpaineesta ja valitettavan usein asia on niin, että paavon äiti on aloittanut omasta tahdostaan poikansa baletin ja ostanut pinkkiä. Asia on niin, että leikki-iässä ei juurikaan voi vaikuttaa omiin asioihinsa, joten mielestäni vanhempien ei tulisi ilman lasten omaa ehdotusta kehottaa toista maskuliinisen tai feminiinisen ajatustavan puolelle. Tietenkään esim poikalasta ei pidä kieltää, mikäli hän tykkää esim leikkiä nukeilla tai tyttö autoilla, mutta silloin, kun lapsi ei itse asiaan osaa vaikuttaa tulisi ajatella rakentavasti myös hänen tulevaisuuttaan. Jos pojasta kasvattaa neidin voi syyttää vain itseään tämän (mahd) tulevista mielenhäiriöistä.

2.En itse ymmärrä lainkaan ihmisten ajattelutapaa... ajatteleeko joku oikeasti niin, että tuntematonta lasta tulisi kutsua tytön tai pojan sijaan henkilöksi??! Mikä on niin kamalaa siinä sukupuolessa, ettei voi ääneen ilmoittaa onko kyseessä nais- vai miespuolinen henkilö!? Tietenkin osasyynä voi olla mm 1800-luvun ajattelumalli siitä, että naiset on luotu vaimoiksi, hyödyttömiksi pilluiksi ja tietämättömiksi lortoiksi, mutta tuskin kukaan asiaa enää noin mustavalkoisena nykypäivänä pitää. Tietenkään sukupuolellisia piirteitä ei tarvitsisi korostaa liikaa, mutta onko se paljoa vaadittu, että ajattelee ihmisen sukupuoltakin?

3.
Murrosikä...
Jos kasvatat lastasi niin, että tyttö ja poika tai mies ja nainen ovat vain kaukaisia käsitteitä, jotka ovat tulleet puheeksi ainoastaan koulussa äidinkielentunneilla, voi murrosikä olla erittäin raskas koettelemus. Todennäköisesti hän alkaa vielä miettimään, miksei hänellä roiku alhaalla samanlaista letkua, kuin pekalla? Tai sitä, miksi opettaja ajattelee liikunnassa poikien olevan jotenkin ylivoimaisempia.

Sukupuoli on aina ollut merkittävä asia ihmiskunnassa. Ei sen niin merkittävä tarvitsisi olla, mutta miksi feminiinisiä tai maskuliinisia piirteitä pyritään olla ajattelematta? Se on valitettava totuus, että sukupuolia ei luotu toistensa peilikuviksi. Mutta on myös syytä miettiä, miltä ihmiskunta näyttäisi täysin sukupuolettomana.

Kuvitelkaapa nyt ihmiset itse tilanne kadulla, kun uuteen "sukupuolettomaan" ihmiseen tutustuessa kysyt "Onks sul pillu vai penis?"

Saa ottaa kantaa ja pitääkin :))