doppelpippel9.5.2018 11:32
1/9
Kysymys kristinuskosta ja itsekkyydestä

Olen pohtinut tätä kysymystä pitkään ja tosissani, eikä tarkoitukseni todellakaan ole loukata tai provosoida! En siis itse koe olevani kristitty (vaikka kirkkoveroa maksankin, mutta uskonnollisuus puuttuu elämästäni). Joskus kuitenkin vaikeina aikoina, kun tuntuu ettei olisi voimia edes sängystä nousta, tuntuu houkuttelevalta että olisi joku jolta rukoilla jaksamista ja parempia päiviä yms yms. Eikö tämä olisi kuitenkin äärettömän itsekästä? Siinä tilanteessa ainoa syyni rukoilemiselleni olisi siis oman pahan olon helpottaminen.

Monesti kun kuulee kristinuskon puolesta puhujia, he kehottavat "ottamaan Jeesuksen sydämeesi jotta pelastut", mutta taaskin, en tahtoisi "leikkiä uskovani" johonkin mihin minulla ei ole todellista henkistä uskoa vain pelastuakseni. Miksi Jumala tahtoisi "joukkoihinsa" jonkun, joka on siellä vain päästäksensä Taivaaseen?

Ja tarkoitukseni ei todellakaan ole arvostella ihmisiä jotka saavat voimaa rukoilemisesta ja uskonnollisuudesta, niin sen pitääkin olla, uskonnot ovat voimavara, mutta minua kiinnostaisi kuulla, millaisia näkökulmia kristityillä on tällaisiin pohdiskeluihin.